Ciasto Karmelowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta karmelowego. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 549 kalorii, 6G białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 253 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Karmelowe ciasto jogurtowe z lukrem karmelowym, Tort karmelowy z lukrem karmelowym, oraz Ciasto marchewkowe Poke Ciasto z solonym karmelem Cynamonowa glazura dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na ciasto: lekko płaszcz 13 - na 9-ciasto patelni z pieczenia sprayu. Spód linii papierem do pieczenia; ponownie posmarować sprayem do pieczenia. Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
W rondlu o średnim ciężarze rozpuścić masło na średnim ogniu. Gotuj masło, od czasu do czasu obracając patelnię, aż zacznie się spieniać; gdy piana się osiądzie, brązowe kawałki zaczną osiadać na dnie rondla; Usuń masło z ognia i wlej do dużej miski, gdy brązowienie zwolni, w sumie 12 do 15 minut.
Przenieść masło do dużej miski i przechowywać w lodówce do stałej, 45 do 60 protokół.
W międzyczasie mąkę, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i sól ubić razem w średniej misce; rezerwa.
Połączyć mleko i wanilię w płynnej miarki; rezerwy.
Z mikserem elektrycznym lub mikser stojak wyposażony w mocowanie wiosła, pokonać schłodzone rumiane masło i cukier w dużej misce na średniej prędkości, aż lekkie i puszyste, o 3 protokół.
Dodać jajka, po jednym na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu. Zmniejsz prędkość do niskiej i dodaj mieszaninę mąki w trzech dodatkach, na przemian z mieszaniną mleka. W razie potrzeby zeskrobać dno i boki miski.
Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię.
Piec, aż tester włożony do środka ciasta wyjdzie czysty, 30 do 35 minut.
Przenieść patelnię do regału chłodzącego i schłodzić 10 minut na patelni. Skręć ciasta bezpośrednio na stojak chłodzący, odklej i wyrzuć pergamin, a następnie odwróć na drugi stojak chłodzący ustawiony wewnątrz obramowanej blachy do pieczenia, aby góra była skierowana do góry. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
Dla karmelu: w rondlu o średnim ciężarze rozpuścić masło na średnim ogniu. Gotować masło, wirowanie patelni od czasu do czasu, aż zacznie się spieniać; jak piana osiada, brązowe kawałki zaczną osiadać na dnie rondla; gdy browning zwolnił (12 do 15 minut później), natychmiast wymieszać brązowy cukier, syrop kukurydziany, kwaśną śmietanę i sól i gotować na średnim ogniu, aż temperatura zarejestruje 113° na termometrze cukierków, o 12 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać wanilią.
Wlać karmel na ciasto, rozprzestrzeniając się na równą warstwę za pomocą przesuniętej szpatułki lub gumowej szpatułki.