Ciasto Jeżynowe
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deser, więc dać Blackberry ciasto spróbować. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.27 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 522 kalorie. Jeśli masz sodę oczyszczoną, zmielony cynamon, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Ciasto Dżem Jeżyn, Ciasto Dżem Jeżyn, oraz Ciasto Jeżynowe.
Instrukcje
Odcedzić jeżyny, zastrzegając 1/2 szklanki soku. Borówki posmarować w 1/2 szklanki mąki.
Masło i cukier połączyć w dużej misce, ubijając dobrze.
Dodać jajka, po jednym na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu.
Połączyć 1/2 szklanki mąki, kakao, soda i przyprawy; dodać do śmietany mieszaniny na przemian z sokiem z jeżyn, zaczynając i kończąc mieszaniną mąki. Beat dobrze po każdym dodaniu. Wymieszać jeżyny i wanilię.
Wlać ciasto do 3 smarowane i mąki 9 - calowe okrągłe patelnie ciasto.
Piec w temperaturze 350 przez 30 do 35 minut lub aż Drewniany pick wstawiony w środku wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach 10 minut; usuń warstwy z patelni i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Rozłóż lukier karmelowy pomiędzy warstwami oraz na wierzchu i bokach ciasta.