Ciasto jagodowe mieszane z miodem pełnoziarniste
Mieszany placek jagodowy z miodem pełnoziarnistym jest Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Ten deser ma 329 kalorii, 9g białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i podnieś truskawki, mąkę, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest dobre. Spróbuj Ciasto jagodowe mieszane z granolą, Fan Favorite Triple Berry Cheesecake Cupcakes with Sour Cream Glaze, Mixed Berry Compot, Fresh bit Cream, Graham Cracker Crust, oraz Pełnoziarniste Mieszane Jagodowe Ciasto Bochenkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
W misce wymieszać mąkę uniwersalną, mąkę pszenną, cukier, sól i proszek do pieczenia.
Ubij razem wodę, miód i jogurt, aż będzie gładka. Mieszaj mieszaninę jogurtu do mąki, aż powstanie kruche ciasto.
Rozwałkuj 2/3 ciasta, aby zmieścić 8-calowy talerz ciasta.
Dolną skórkę pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut. W międzyczasie rozwałkuj górną skorupę w 10-calowe koło.
Pokroić w paski 1/2 cala ostrym nożem do parkowania lub kółkiem do ciasta. Odstawić.
Połączyć sok z cytryny, białko jaja, cukier i masło w rondlu i doprowadzić do duszenia. Wymieszaj jagody i wróć do niskiego wrzenia. Mieszaj nieprzerwanie, aż jagody pękną.
Do upieczonej skorupki ciasta ułożyć boysenberries i pokrojone truskawki, następnie na wierzch wlać gorącą mieszankę borówek i delikatnie wymieszać. Kropka z masłem, jeśli chcesz.
Dodaj paski ciasta po kolei, tkając kratkę. Wchodzisz na końcach pasków kraty pod krawędzią dolnej skorupy i flet skorupy.
Umyj siatkę jajkiem, mlekiem lub wodą i posyp cukrem (opcjonalnie).
Powrót zmontowane ciasto do piekarnika i piec, aż skorupa jest złoty kolor, 15 do 20 protokół. Pozostawić ciasto do ostygnięcia na 1 godzinę i 30 minut przed podaniem.