Ciasto Jagodowe Angel Food

Ciasto Jagodowe Angel Food
Ciasto jagodowe Angel Food Cake to bezmleczne deser. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 310 kalorii, 7G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz jagody, śmietanę z kamienia nazębnego, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Angel Food Cake z sosem Borówkowo-imbirowym, Ciasto cytrynowo - jagodowe Angel Food Cake, oraz Klasyczne ciasto Anielskie z sosem jagodowo-cytrynowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Przesiać razem 1/2 szklanki cukru i 1 szklankę mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
3
W dużej misce ubij białka mikserem z dużą prędkością, aż staną się spienione.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodać śmietanę z kamienia nazębnego i sól; ubijać do uzyskania miękkich szczytów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
SólSól
5
Dodaj 1 szklankę cukru, 2 łyżki na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
6
Przesiać mieszaninę mąki na mieszaninę białka jaja, 1/4 szklanki na raz; złożyć. Złóż wanilia i jagody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Borówki AmerykańskieBorówki Amerykańskie
Białka JajBiałka Jaj
WaniliaWanilia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
7
Połączyć 2 łyżki mąki i skórki cytryny; wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
8
Posypać mieszaniną białka jaja; złożyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
9
Łyżka ciasto do nieoczyszczonej 10-calowej miski rurki, równomiernie rozprowadzając. Złamać kieszenie powietrzne, przecinając ciasto nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PatelniaPatelnia
10
Piec w temperaturze 375 przez 40 minut lub do momentu, gdy ciasto wróci po delikatnym dotknięciu. Odwrócić patelnię; całkowicie schłodzić. Poluzuj ciasto z boków patelni za pomocą wąskiej metalowej szpatułki. Odwróć ciasto na talerz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
11
Aby przygotować glazurę, połącz cukier puder i sok z cytryny w małej misce; dobrze wymieszaj trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
Mżawka nad schłodzonym ciastem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn