Ciasto Jagodowe Angel Food
Ciasto jagodowe Angel Food Cake to bezmleczne deser. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 310 kalorii, 7G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz jagody, śmietanę z kamienia nazębnego, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Angel Food Cake z sosem Borówkowo-imbirowym, Ciasto cytrynowo - jagodowe Angel Food Cake, oraz Klasyczne ciasto Anielskie z sosem jagodowo-cytrynowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przesiać razem 1/2 szklanki cukru i 1 szklankę mąki.
W dużej misce ubij białka mikserem z dużą prędkością, aż staną się spienione.
Dodać śmietanę z kamienia nazębnego i sól; ubijać do uzyskania miękkich szczytów.
Dodaj 1 szklankę cukru, 2 łyżki na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty.
Przesiać mieszaninę mąki na mieszaninę białka jaja, 1/4 szklanki na raz; złożyć. Złóż wanilia i jagody.
Połączyć 2 łyżki mąki i skórki cytryny; wrzucić do herbu.
Posypać mieszaniną białka jaja; złożyć.
Łyżka ciasto do nieoczyszczonej 10-calowej miski rurki, równomiernie rozprowadzając. Złamać kieszenie powietrzne, przecinając ciasto nożem.
Piec w temperaturze 375 przez 40 minut lub do momentu, gdy ciasto wróci po delikatnym dotknięciu. Odwrócić patelnię; całkowicie schłodzić. Poluzuj ciasto z boków patelni za pomocą wąskiej metalowej szpatułki. Odwróć ciasto na talerz.
Aby przygotować glazurę, połącz cukier puder i sok z cytryny w małej misce; dobrze wymieszaj trzepaczką.
Mżawka nad schłodzonym ciastem.