Ciasto jagodowe

Ciasto jagodowe
Ciasto jagodowe może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojego repertuaru deserów. Za 1,72 dolara za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 10 osób. Jedna porcja zawiera 931 kalorii , 10 g białka i 43 g tłuszczu . Niewiele osób zrobiło ten przepis, ale można by powiedzieć, że trafił w dziesiątkę. Ten przepis z Foodnetwork wymaga cukru granulowanego, soli koszernej, cukru granulowanego i cukru granulowanego. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 10 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawy. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Chleb jagodowy z syropem jagodowym , Ciasto jagodowe ze słodkim migdałowym spodem i Ciasto jagodowo-malinowe .

Instrukcje

1
Zobacz jak wykonać ten przepis.
2
Sprzęt specjalny: 1 forma do ciasta (9 cali)
3
Posmaruj formę do ciasta 1 łyżką masła. Wyczyść i oddziel dużą, płaską powierzchnię. Lekko oprósz mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zbyt Dużo JagódZbyt Dużo Jagód
5 Szklanek Borówek, Usuń Wszystkie Małe Lub Zbyt Miękkie Jagody5 Szklanek Borówek, Usuń Wszystkie Małe Lub Zbyt Miękkie Jagody
1
Wymieszaj mąkę, cukier i sól w robocie kuchennym i miksuj pulsacyjnie. Dodaj smalec i kostkę masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody, Usuń Wszystkie Małe Lub Zbyt Miękkie JagodyJagody, Usuń Wszystkie Małe Lub Zbyt Miękkie Jagody
12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego
Dżem Jagodowy Dobrej JakościDżem Jagodowy Dobrej Jakości
5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Dodaj trochę lodowatej wody i kontynuuj mieszanie, aż masa będzie przypominać mokry piasek. Zeskrob ją ze ścianek miski, a następnie dodaj więcej wody i miksuj pulsacyjnie, aż masa utworzy kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Wyłóż ciasto na posypaną mąką powierzchnię i uformuj z niego kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę Tłuszczu1 Szklanka Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę Tłuszczu
Tłuszcz, Schłodzony I Pokrojony W KostkęTłuszcz, Schłodzony I Pokrojony W Kostkę
4
Przekrój na pół. Drugą połowę odłóż. Używając wałka, rozwałkuj pierwszą połowę, aż będzie co najmniej o 10-13 cm szersza niż forma do tarty o średnicy 23 cm i będzie miała grubość około 0,6 cm. Delikatnie rozwałkuj ciasto na oprószony mąką wałek i włóż je do formy. Dociśnij je do dna i boków formy. Schłodź w lodówce do momentu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu
Niesolone Masło, Schłodzone I Pokrojone W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smażenia Na PatelniNiesolone Masło, Schłodzone I Pokrojone W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smażenia Na Patelni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
5
Rozwałkuj drugą połowę ciasta na rozmiar większy niż średnica formy i przykryj nią wierzch tarty. Ostrożnie ułóż ją na blasze do pieczenia i wstaw do lodówki do momentu, aż nadzienie będzie gotowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1
W dużej misce wymieszaj jagody, mąkę, masło, cukier, sól, skórkę i sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Uprażonych Posiekanych Orzechów Pekan (odłożyć 1 łyżkę Do Dekoracji)1/2 Szklanki Uprażonych Posiekanych Orzechów Pekan (odłożyć 1 łyżkę Do Dekoracji)
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Wymieszaj, aż składniki się połączą. Dodaj dżem i odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
3
Rozgrzej piekarnik do 218°C.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Wyjmij formę z ciastem z lodówki i wlej do niej nadzienie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do PodaniaDrobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
5
Wyjmij górny spód z lodówki i nałóż go na wałek.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
6
Połóż ciasto na wierzchu ciasta. Przytnij nachodzące na siebie brzegi, pozostawiając ok. 3,8 cm naddatku. Podwiń brzegi górnego spodu pod brzegi dolnego, dzięki czemu nie będzie trzeba smarować go jajkiem. Złóż wierzch ciasta, aby brzegi były karbowane i szczelnie przylegały do ciasta. Użyj noża do ciasta lub małego noża, aby wyciąć otwór w środku górnego spodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mąka Uniwersalna Plus Dodatkowa Ilość W Razie PotrzebyMąka Uniwersalna Plus Dodatkowa Ilość W Razie Potrzeby
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
7
Włóż ciasto do środkowej części piekarnika i piecz bez mieszania przez 15 minut. Zmniejsz temperaturę do 175°C i piecz przez kolejne 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
8
Podczas pieczenia ciasta, połącz cukier, wodę i sok pomarańczowy w małym rondelku na małym ogniu. Gotuj na wolnym ogniu, aż płyn zredukuje się o połowę i pokryje grzbiet łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
9
Otwórz drzwiczki piekarnika i delikatnie wysuń ruszt.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
10
Wlej masę na ciasto i wlej do otworu w górnej części ciasta. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 160°C i piecz przez kolejne 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
11
Wyjmij ciasto z piekarnika i pozwól mu całkowicie ostygnąć przed pokrojeniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
12
Podawać z gałką lodów waniliowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Batoniki Czekoladowe Toffi (1,4 Uncji Każdy), Pokruszone I Podzielone4 Batoniki Czekoladowe Toffi (1,4 Uncji Każdy), Pokruszone I Podzielone
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn