Ciasto jabłkowo-żurawinowo - porzeczkowe z polewą francuską
Ciasto jabłkowo-żurawinowo - porzeczkowe z polewą francuską może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 2,62 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 1041 kalorii. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz żurawinę, sól, skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 31%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Tosty francuskie z kompot jabłkowo-porzeczkowy, Jabłko Żurawina Porzeczka Ciasto Kruszonka, oraz Tosty francuskie z polewą jabłkową dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W małej misce, połączyć brandy i porzeczki. Przykryć i odstawić, aż porzeczki są pulchne, co najmniej 1 godzinę lub do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porzeczki
2 Szczypty Zmielonych Goździków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Posortuj żurawinę i wyrzuć wszystkie, które są posiniaczone lub zbutwiałe. Opłucz i osusz jagody.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
4
W dużej misce wymieszaj 1 1/4 szklanki cukru granulowanego, 6 łyżek mąki, skórkę pomarańczową, cynamon, gałkę muszkatołową i sól. Łyżką z rowkiem podnieś porzeczki z brandy; zapas brandy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Porzeczki
2 Szczypty Zmielonych Goździków
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Dodaj porzeczki, żurawinę i jabłka do mieszaniny cukru i dobrze wymieszaj. Smak i dodać więcej cukru granulowanego w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Polewę posypać równomiernie nadzieniem. Ustaw ciasto na wyłożonej folią 12-calowej patelni do pizzy lub 10-na 15-calowej patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
świeże Mięso Krabów, Odsączone I Dobrze Zebrane Na Muszle
Smażone Krewetki
11
Piec na Dolnym stojaku, aż soki bąbelki wokół krawędzi i przez polewa, 55 do 65 protokół. Jeśli ciasto zbyt szybko się brązowieje (sprawdzić po 30 minutach), przykryj luźno folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki
12
Ustaw ciasto, odkryte, na stojaku do ostygnięcia w dotyku, 2 1/2 do 3 godzin.