Ciasto jabłkowo-żurawinowo - porzeczkowe z polewą francuską

Ciasto jabłkowo-żurawinowo - porzeczkowe z polewą francuską
Ciasto jabłkowo-żurawinowo - porzeczkowe z polewą francuską może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 2,62 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 1041 kalorii. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz żurawinę, sól, skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 31%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Tosty francuskie z kompot jabłkowo-porzeczkowy, Jabłko Żurawina Porzeczka Ciasto Kruszonka, oraz Tosty francuskie z polewą jabłkową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce, połączyć brandy i porzeczki. Przykryć i odstawić, aż porzeczki są pulchne, co najmniej 1 godzinę lub do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorzeczkiPorzeczki
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Posortuj żurawinę i wyrzuć wszystkie, które są posiniaczone lub zbutwiałe. Opłucz i osusz jagody.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
4
W dużej misce wymieszaj 1 1/4 szklanki cukru granulowanego, 6 łyżek mąki, skórkę pomarańczową, cynamon, gałkę muszkatołową i sól. Łyżką z rowkiem podnieś porzeczki z brandy; zapas brandy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prażone I PistacjePrażone I Pistacje
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Papier RyżowyPapier Ryżowy
PorzeczkiPorzeczki
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodaj porzeczki, żurawinę i jabłka do mieszaniny cukru i dobrze wymieszaj. Smak i dodać więcej cukru granulowanego w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
PorzeczkiPorzeczki
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
6
Wlać nadzienie do unbaked 10-calowe ciasto ciasto na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Na CiastoCiasto Na Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Mżawka równomiernie z zastrzeżone brandy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
8
W innej misce, wymieszać 1 szklankę mąki i brązowy cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pakiet Milk DudsPakiet Milk Duds
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Dodać masło i pokroić w blenderze lub pocierać palcami, aż mieszanina utworzy małe grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Polewę posypać równomiernie nadzieniem. Ustaw ciasto na wyłożonej folią 12-calowej patelni do pizzy lub 10-na 15-calowej patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
świeże Mięso Krabów, Odsączone I Dobrze Zebrane Na Muszleświeże Mięso Krabów, Odsączone I Dobrze Zebrane Na Muszle
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
11
Piec na Dolnym stojaku, aż soki bąbelki wokół krawędzi i przez polewa, 55 do 65 protokół. Jeśli ciasto zbyt szybko się brązowieje (sprawdzić po 30 minutach), przykryj luźno folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
12
Ustaw ciasto, odkryte, na stojaku do ostygnięcia w dotyku, 2 1/2 do 3 godzin.
13
Pokroić w kliny.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia5
Magazyn