Ciasto jabłkowo-żurawinowo - porzeczkowe z polewą francuską
Ciasto jabłkowo-żurawinowo - porzeczkowe z polewą francuską może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 2,62 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 1041 kalorii. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz żurawinę, sól, skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 31%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Tosty francuskie z kompot jabłkowo-porzeczkowy, Jabłko Żurawina Porzeczka Ciasto Kruszonka, oraz Tosty francuskie z polewą jabłkową dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, połączyć brandy i porzeczki. Przykryć i odstawić, aż porzeczki są pulchne, co najmniej 1 godzinę lub do 1 dnia.
Posortuj żurawinę i wyrzuć wszystkie, które są posiniaczone lub zbutwiałe. Opłucz i osusz jagody.
W dużej misce wymieszaj 1 1/4 szklanki cukru granulowanego, 6 łyżek mąki, skórkę pomarańczową, cynamon, gałkę muszkatołową i sól. Łyżką z rowkiem podnieś porzeczki z brandy; zapas brandy.
Dodaj porzeczki, żurawinę i jabłka do mieszaniny cukru i dobrze wymieszaj. Smak i dodać więcej cukru granulowanego w razie potrzeby.
Wlać nadzienie do unbaked 10-calowe ciasto ciasto na patelni.
Mżawka równomiernie z zastrzeżone brandy.
W innej misce, wymieszać 1 szklankę mąki i brązowy cukier.
Dodać masło i pokroić w blenderze lub pocierać palcami, aż mieszanina utworzy małe grudki.
Polewę posypać równomiernie nadzieniem. Ustaw ciasto na wyłożonej folią 12-calowej patelni do pizzy lub 10-na 15-calowej patelni do pieczenia.
Piec na Dolnym stojaku, aż soki bąbelki wokół krawędzi i przez polewa, 55 do 65 protokół. Jeśli ciasto zbyt szybko się brązowieje (sprawdzić po 30 minutach), przykryj luźno folią.
Ustaw ciasto, odkryte, na stojaku do ostygnięcia w dotyku, 2 1/2 do 3 godzin.