Ciasto Jabłkowo-Żurawinowe Do Góry Nogami
Ciasto jabłkowo-żurawinowe do góry nogami to bezglutenowe przepis z 8 porcjami. Ten deser ma 203 kalorie, 1G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 57 mówi, że trafił w sedno. Mieszanka cukru granulowanego, brązowego cukru, wody i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Z łyżeczką wynik 9%, to danie jest improvable. Spróbuj Ciasto Jabłkowo-Żurawinowe Do Góry Nogami, ciasto bez jajek z jabłkiem do góry nogami / apple upside down cake, oraz Szarlotka Żurawinowo-Orzechowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik nagrzać do 350º. Roztopić masło w okrągłej patelni, 9x1 1/2 cala lub kwadratowej patelni, 8x8x2 cale, w piekarniku.
Posypać brązowym cukrem na maśle. Ułóż plastry jabłka w jednej warstwie na brązowym cukrze. Łyżka sosu żurawinowego między plasterkami jabłka.
Beat pozostałe składniki w dużej misce z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund, skrobanie miski stale. Beat na średniej prędkości 3 minuty, skrobanie miski od czasu do czasu.
Piec 30 do 35 minut lub aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta. Natychmiast poluzuj krawędź ciasta, przesuwając nóż wokół krawędzi patelni.
Umieść żaroodporny talerz do serwowania do góry nogami na patelni; obróć płytę i patelnię. Pozostawić patelnię na torcie kilka minut.
Odstawić ciasto na co najmniej 10 minut przed podaniem.