Ciasto Jabłkowo-Pomarańczowe
Jabłko-Crisp Orange Funt ciasto może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 82 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 474 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, śmietanę, jabłka do pieczenia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Ciasto Jagodowe Chrupiące, Ciasto Jagodowe Chrupiące, oraz Krwawe ciasto pomarańczowe z lukrem skórki pomarańczowej.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°. Smarować 9-calową okrągłą lub 8-calową kwadratową patelnię ze skracaniem lub sprayem do gotowania.
W małej misce, wymieszać wszystkie składniki nadzienia; odstawić. W średniej misce wymieszać 1 1/3 szklanki mąki, cukier, skórkę pomarańczową, proszek do pieczenia i sól.
Pokrój na maśle, używając blendera do ciast (lub przeciągając 2 noże stołowe przez składniki w przeciwnych kierunkach), aż uformują się małe okruchy. Rezerwa 1 szklanka mieszanki okruchów do polewy. Do pozostałej mieszaniny okruchów w misce, dodać śmietanę, jajka i wanilię; ubić mikserem elektrycznym na średniej prędkości około 1 minuty lub do wymieszania.
Rozłóż ciasto na patelni. Łyżka napełniania na ciasto i równomiernie rozprowadzić.
Posypać reserved mieszaniny okruchów i pekan; pat delikatnie.
Piec 65 do 70 minut lub aż światło złoty brąz i wykałaczka włożona w centrum wychodzi z kilku wilgotnych okruchów przylegających. Fajne 30 minut.
Podawać na ciepło w razie potrzeby.