Ciasto Jabłkowe Do Góry Nogami
Ciasto Apple Upside-Down może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru deserów. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 581 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.4 za porcję. Jeśli masz pastę migdałową, jajka, sos karmelowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 22%. Spróbuj ciasto bez jajek z jabłkiem do góry nogami / apple upside down cake, Ciasto Jabłkowe Do Góry Nogami, oraz Ciasto Jabłkowe Do Góry Nogami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce wymieszać brązowy cukier i 4 łyżki masła. Zeskrobać nasiona z 1 fasoli wanilii lub wlać 1 1/2 ekstraktu łyżeczki do mieszaniny; mieszać, aż będzie gładka.
Rozprowadź mieszaninę w równej warstwie na dnie 10-calowej żeliwnej lub żaroodpornej patelni. Ułóż kliny jabłka nad mieszaniną cukru, nakładając się lekko w okrągły wzór; wypełnij środek patelni pozostałymi klinami. Spryskaj boki patelni sprayem do gotowania.
Połącz pastę migdałową, pozostałe 6 łyżek masła i granulowany cukier w dużej misce do mieszania; skrobać nasiona z 1/2 fasoli wanilii lub wlać 3/4 ekstraktu łyżeczki do mieszaniny. Ubić mikserem elektrycznym na średniej prędkości około 2 minut lub do kremowej i gładkiej. Beat w jajkach, 1 na raz, aż włączone. Ubić w mące, proszku do pieczenia i soli, aż do połączenia. Upuść ciasto przez duże łyżki na wierzchu klinów jabłek, rozprowadzając równomiernie, aby cienko pokryć jabłka.
Piec w 350 przez 30 do 35 minut lub aż ciasto będzie złociste i tester włożony do środka wyjdzie czysty.
Wyjąć patelnię z piekarnika i odstawić 3 do 4 minut. Poluzuj krawędzie ciasta małym nożem.
Umieść talerz do serwowania na wierzchu ciasta, i odwrócić patelnię. Pozostaw patelnię nad ciastem 1 minutę, a następnie ostrożnie usuń patelnię. (Wymień plasterki jabłka, które mogły przykleić się do dna patelni.)
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z sosem karmelowym i lodami orzechowymi.