Ciasto Imbirowo-Brzoskwiniowe
Ciasto imbirowo-brzoskwiniowe wymaga ok. 2 godziny i 30 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 236 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka mielonej gałki muszkatołowej, korzeń imbiru, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Ciasto Imbirowe Brzoskwiniowe Do Góry Nogami, Ciasto Czekoladowe Imbir Brzoskwinia Icebox, oraz Do Góry Nogami Ciasto Brzoskwiniowe Z Imbirowym Sosem Klonowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj 10-calową patelnię Bundt.
Mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, gałkę muszkatołową i sól przesiać. Masło i cukier zmiksować mikserem, aż będą lekkie i puszyste.
Dodać jajka po kolei, dobrze ubijając. Ubić wanilią i skórką cytrynową.
Dodać połowę mieszanki mąki i ubić na średniej prędkości, aby połączyć. Zmiksować z kwaśną śmietaną i mlekiem; wymieszać z pozostałą mieszaniną mąki. Złożyć miętę, bazylię, imbir i brzoskwinie i wymieszać, aż do całkowitego połączenia.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż zbrązowieje i wykałaczka włożona do ciasta wychodzi czysta, 50 do 60 minut.
Niech ciasto ostygnie na patelni przez 10 minut, a następnie przekręcić go na stojaku z drutu do całkowitego ostygnięcia.