Ciasto imbirowe z lukrem klonowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc daj imbirowe ciasto z lukrem klonowym spróbować. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 905 kalorii, 9g białka, oraz 43g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Mieszanka musu jabłkowego, sól, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Ciasto klonowe z lukrem syrop klonowy, Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym, oraz Ciasto Jabłkowe Z Lukrem Klonowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób ciasto: Rozgrzej piekarnik do 177°. posmaruj dwie 9-calowe okrągłe Patelnie i polej pergaminem.
W dużej misce ubić maślankę, olej, jajka, cukier, mus jabłkowy i melasę. Suche składniki przesiać na arkuszu woskowanego papieru.
Dodaj do mieszaniny maślanki, mieszając, aby połączyć.
Podzielić ciasto między patelniami i piec w środku piekarnika, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 20 do 25 minut.
Ostudzić na patelni przez 10 minut, a następnie odwrócić na stojaku do całkowitego ostygnięcia. (Można zrobić jeden dzień wcześniej. Owinąć w folię i przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Zrób lukier: w misce z mikserem elektrycznym, ubij masło, aż będzie gładkie i kremowe. Powoli dodawać cukier, stale ubijając.
Dodaj syrop i ekstrakt (jeśli używasz), ubijając, aż dobrze się połączą.
Złożyć ciasto: rezerwy 1/4 szklanki lukru.
Umieść jedną warstwę ciasta na talerzu.
Rozłóż 1 dużą filiżanką lukru; wierzch drugą warstwą ciasta.
Rozłóż pozostały lukier na wierzchu i bokach ciasta. Schłodzić przez 2 godziny lub przez noc.
Jeśli ciasto zostało schłodzone przez noc, doprowadzić do temperatury pokojowej.
Rozłóż lukier zarezerwowany na kupionych w sklepie piernikach, aby przykleić je do ciasta (lub zrobić własne ciasteczka).