Ciasto imbirowe z lukrem klonowym

Ciasto imbirowe z lukrem klonowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc daj imbirowe ciasto z lukrem klonowym spróbować. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 905 kalorii, 9g białka, oraz 43g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Mieszanka musu jabłkowego, sól, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Ciasto klonowe z lukrem syrop klonowy, Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym, oraz Ciasto Jabłkowe Z Lukrem Klonowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrób ciasto: Rozgrzej piekarnik do 177°. posmaruj dwie 9-calowe okrągłe Patelnie i polej pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce ubić maślankę, olej, jajka, cukier, mus jabłkowy i melasę. Suche składniki przesiać na arkuszu woskowanego papieru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mus JabłkowyMus Jabłkowy
MaślankaMaślanka
MelasaMelasa
CukierCukier
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Dodaj do mieszaniny maślanki, mieszając, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
4
Podzielić ciasto między patelniami i piec w środku piekarnika, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 20 do 25 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
5
Ostudzić na patelni przez 10 minut, a następnie odwrócić na stojaku do całkowitego ostygnięcia. (Można zrobić jeden dzień wcześniej. Owinąć w folię i przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Zrób lukier: w misce z mikserem elektrycznym, ubij masło, aż będzie gładkie i kremowe. Powoli dodawać cukier, stale ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Dodaj syrop i ekstrakt (jeśli używasz), ubijając, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
8
Złożyć ciasto: rezerwy 1/4 szklanki lukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
9
Umieść jedną warstwę ciasta na talerzu.
10
Rozłóż 1 dużą filiżanką lukru; wierzch drugą warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
11
Rozłóż pozostały lukier na wierzchu i bokach ciasta. Schłodzić przez 2 godziny lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
12
Jeśli ciasto zostało schłodzone przez noc, doprowadzić do temperatury pokojowej.
13
Rozłóż lukier zarezerwowany na kupionych w sklepie piernikach, aby przykleić je do ciasta (lub zrobić własne ciasteczka).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
LukierLukier
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
TrudnośćŚredni
Gotowe W15 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn