Ciasto gruszkowo-rozmarynowe ze skórką Cheddar
Ciasto gruszkowo-rozmarynowe z chrupiącą skórką wymaga ok. 3 godziny od początku do końca. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 611 kalorii, 9g białka, oraz 31 g tłuszczu. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz skrobię kukurydzianą, jajko, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 29%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Tarta gruszkowa szkliwiona z Rozmarynowo-kukurydzianą skórką, Proscuitto i gruszka Pizza z rozmarynem oliwa z oliwek Pizza Crust, oraz Ciasto Bourbon-Gruszka.
Instrukcje
Pulse pierwsze 2 składniki i 2 łyżki. cukier granulowany w robocie kuchennym 3 lub 4 razy lub do momentu połączenia.
Dodać ser i masło; pulsować 10 do 12 razy lub aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek.
Skropić śmietaną i wodą na mieszaninie; pulsować 4 lub 5 razy lub tylko do momentu utworzenia wilgotnych grudek. Podziel ciasto na pół i spłaszczyć na dyski. Owiń dyski w folię i schłodzić 30 minut.
W międzyczasie wymieszać gruszki, kolejne 6 składników i pozostałą 1 łyżkę. cukier granulowany w dużej misce.
Rozwałkuj 1 krążek ciasta na 12 1/2-calowy okrąg na lekko posypanej mąką powierzchni. Dopasuj piecrust do 10-calowej płyty pie; złóż krawędzie pod i zaciskaj. Łyżka mieszanki gruszki do skorupy.
Rozwałkuj pozostały krążek ciasta do grubości 1/8 cala na lekko posypanej mąką powierzchni i pokrój na 6 (2 1/2 cala) pasków. Ułóż paski w konstrukcji kratowej nad wypełnieniem; naciśnij końce pasków do skorupy, uszczelniając do dolnej skorupy i zaciskając. (Przerzuć resztki, jeśli nie masz wystarczającej ilości pasków, aby pokryć ciasto.)
Ubij razem jajko i 2 łyżki. woda.
Szczotka kraty z mieszaniny jaj.
Piec w temperaturze 400 przez 55 minut do 1 godziny, ekranując folią aluminiową po 30 minutach, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu.
Ostudzić na stojaku z drutu 1 godzinę.
Ciasto gruszkowo-wiśniowe ze skórką z cheddaru: przygotować zgodnie z zaleceniami, dodając 1 szklankę suszonych wiśni do mieszanki gruszkowej i zwiększając skrobię kukurydzianą do 1/4 szklanki.