Ciasto Galicyjskie

Ciasto Galicyjskie
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 337 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i דל פחמימות,zny przepis służy 5 i kosztuje 1,52 zł za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, kiełbasę chorizo, połówki piersi kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Galicyjski gulasz wieprzowo-warzywny, Empanada Gallega (Galicyjskie ciasto wieprzowo-pieprzowe), oraz Placek Maślany dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgnieść drożdże ze szczyptą soli i letnią wodą w filiżance lub małej misce, aż będzie gładka, a następnie odstawić na około 10 minut, aż mieszanina będzie spieniona. Ubić dwa jajka w misce. Mąkę przesiać ze szczyptą soli na powierzchnię roboczą. Zrób studnię w środku i wlej ubitą mieszankę jajek i drożdży. Stopniowo włącz mąkę do płynu, a następnie ugniataj dobrze przez 10 minut. Odkurzyć powierzchnię lekko mąką, aby zapobiec przywieraniu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodać margarynę i ugniatać jeszcze przez 10 minut, uderzając ciasto na powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
MargarynaMargaryna
CiastoCiasto
3
W razie potrzeby dodaj trochę wody do ciasta. Gdy ciasto będzie gładkie i elastyczne, uformuj je w kulkę, umieść w misce i przykryj czystym ręcznikiem do naczyń.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Odstawić w ciepłe miejsce na 1 do 2 godzin, aż podwoi objętość. Tymczasem zrób " rustido."
5
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać cebulę i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 10 minut, aż zmiękną i półprzezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
7
Dodać czosnek i pietruszkę i gotować przez 5 minut więcej. Wymieszać z chorizo i gotować przez 2 minuty więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CzosnekCzosnek
8
Wyjąć patelnię z ognia i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Rozgrzać olej słonecznikowy na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SłonecznikowyOlej Słonecznikowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodać paski mięsa i gotować na średnim ogniu, często mieszając, przez około 8 minut, aż złoty kolor będzie brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
11
Wyjąć z patelni łyżką szczelinową i odstawić. Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
12
Posmaruj 12-calową patelnię do pieczenia lub żaroodporne naczynie do pieczenia olejem. Ciasto podzielić na dwie części, jedna nieco większa od drugiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
13
Rozwałkuj większy kawałek na lekko posypanej mąką powierzchni i użyj do wyrównania patelni lub naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Połowę rustido rozłożyć na cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
CiastoCiasto
15
Połóż paski mięsa na rustido i dodaj paski papryki. Łyżka pozostała rustido na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
MięsoMięso
16
Rozwałkuj pozostałe ciasto i użyj go do pokrycia mieszaniny. Ostrożnie uszczelnij krawędzie ciasta, dociskając je razem i lekko zwijając. Uszczypnij ciasto na środku ciasta dwoma palcami, aby utworzyć komin, aby umożliwić ucieczkę pary. Ubić Pozostałe jajko i posmarować nim ciasto do polewania.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
GlazuraGlazura
RolkaRolka
JajkoJajko
17
Piec przez 15 minut, następnie zwiększyć temperaturę piekarnika do 191° i piec przez 15 minut dłużej. Zwiększyć temperaturę piekarnika do400 i piec przez 15 minut więcej, aż złoty kolor będzie brązowy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
18
Wyjąć ciasto z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
19
Podawać na gorąco lub na ciepło, prosto z naczynia, jeśli wolisz.
20
Możesz zmieniać wypełnienie, ile chcesz. Spróbuj świeżych sardynek (skalowane, oczyszczone, a głowy, ogony i kości grzbietowe usunięte) lub soli dorsza (nasączone i blanszowane). Rodzynki można dodać do ciasta z dorszem. Kalmary mogą być również używane do nadzienia; smażyć je z " rustido."
Składniki, których będziesz potrzebować
Sardynki świeżeSardynki świeże
DorszDorsz
RodzynkiRodzynki
KałamarnicaKałamarnica
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia11
Magazyn