Ciasto Galicyjskie
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 337 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i דל פחמימות,zny przepis służy 5 i kosztuje 1,52 zł za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, kiełbasę chorizo, połówki piersi kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Galicyjski gulasz wieprzowo-warzywny, Empanada Gallega (Galicyjskie ciasto wieprzowo-pieprzowe), oraz Placek Maślany dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgnieść drożdże ze szczyptą soli i letnią wodą w filiżance lub małej misce, aż będzie gładka, a następnie odstawić na około 10 minut, aż mieszanina będzie spieniona. Ubić dwa jajka w misce. Mąkę przesiać ze szczyptą soli na powierzchnię roboczą. Zrób studnię w środku i wlej ubitą mieszankę jajek i drożdży. Stopniowo włącz mąkę do płynu, a następnie ugniataj dobrze przez 10 minut. Odkurzyć powierzchnię lekko mąką, aby zapobiec przywieraniu ciasta.
Dodać margarynę i ugniatać jeszcze przez 10 minut, uderzając ciasto na powierzchnię.
W razie potrzeby dodaj trochę wody do ciasta. Gdy ciasto będzie gładkie i elastyczne, uformuj je w kulkę, umieść w misce i przykryj czystym ręcznikiem do naczyń.
Odstawić w ciepłe miejsce na 1 do 2 godzin, aż podwoi objętość. Tymczasem zrób " rustido."
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni.
Dodać cebulę i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 10 minut, aż zmiękną i półprzezroczyste.
Dodać czosnek i pietruszkę i gotować przez 5 minut więcej. Wymieszać z chorizo i gotować przez 2 minuty więcej.
Wyjąć patelnię z ognia i odstawić.
Rozgrzać olej słonecznikowy na patelni.
Dodać paski mięsa i gotować na średnim ogniu, często mieszając, przez około 8 minut, aż złoty kolor będzie brązowy.
Wyjąć z patelni łyżką szczelinową i odstawić. Rozgrzej piekarnik do 177°.
Posmaruj 12-calową patelnię do pieczenia lub żaroodporne naczynie do pieczenia olejem. Ciasto podzielić na dwie części, jedna nieco większa od drugiej.
Rozwałkuj większy kawałek na lekko posypanej mąką powierzchni i użyj do wyrównania patelni lub naczynia.
Połowę rustido rozłożyć na cieście.
Połóż paski mięsa na rustido i dodaj paski papryki. Łyżka pozostała rustido na górze.
Rozwałkuj pozostałe ciasto i użyj go do pokrycia mieszaniny. Ostrożnie uszczelnij krawędzie ciasta, dociskając je razem i lekko zwijając. Uszczypnij ciasto na środku ciasta dwoma palcami, aby utworzyć komin, aby umożliwić ucieczkę pary. Ubić Pozostałe jajko i posmarować nim ciasto do polewania.
Piec przez 15 minut, następnie zwiększyć temperaturę piekarnika do 191° i piec przez 15 minut dłużej. Zwiększyć temperaturę piekarnika do400 i piec przez 15 minut więcej, aż złoty kolor będzie brązowy.
Wyjąć ciasto z piekarnika.
Podawać na gorąco lub na ciepło, prosto z naczynia, jeśli wolisz.
Możesz zmieniać wypełnienie, ile chcesz. Spróbuj świeżych sardynek (skalowane, oczyszczone, a głowy, ogony i kości grzbietowe usunięte) lub soli dorsza (nasączone i blanszowane). Rodzynki można dodać do ciasta z dorszem. Kalmary mogą być również używane do nadzienia; smażyć je z " rustido."