Ciasto Funtowe z Brandy Morelową III

Ciasto Funtowe z Brandy Morelową III
Apricot Brandy Pound Cake III to wegetariański przepis na lakto ovo składający się z 10 porcji. Jedna porcja zawiera 643 kalorie , 8 g białka i 26 g tłuszczu . Za 1,15 USD za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ekstraktu waniliowego, soli, ekstraktu rumowego i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Niektórym ten deser bardzo smakował. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ten przepis polubiło 27 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 27% wyniku , co nie jest aż tak niesamowite. Podobne przepisy obejmują ciasto funtowe z brandy morelowej , ciasto funtowe z brandy morelowej i rumu z brzoskwiniami oraz ciasto funtowe z brandy i migdałami .

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Natłuść i posyp mąką 10-calową formę na rurki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe KostkiMiękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe Kostki
1/2 Litra Beztłuszczowej Kwaśnej śmietany1/2 Litra Beztłuszczowej Kwaśnej śmietany
2
Wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną i sól. Odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
(duża Tuba)(duża Tuba)
3
Połącz kwaśną śmietanę, aromat rumowy, ekstrakt pomarańczowy, ekstrakt migdałowy, ekstrakt cytrynowy, ekstrakt waniliowy i brandy morelową. Odłożyć na bok. W dużej misce utrzyj masło z cukrem na jasną i puszystą masę. Wbijaj jajka, jedno po drugim. Dodawaj mąkę na przemian z kwaśną śmietaną i mieszanką aromatów, mieszając aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Brandy MorelowaBrandy Morelowa
Wyciąg Z CytrynyWyciąg Z Cytryny
1/4 Funta Grzybów Shiitake, Pokrojonych W Plasterki1/4 Funta Grzybów Shiitake, Pokrojonych W Plasterki
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
4
Wlać ciasto do przygotowanej formy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Litra Beztłuszczowej Kwaśnej śmietany1/2 Litra Beztłuszczowej Kwaśnej śmietany
5
Piec w nagrzanym piekarniku przez 60 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek ciasta będzie sucha. Pozwól ostygnąć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czarne Skręcone Liny LukrecjoweCzarne Skręcone Liny Lukrecjowe
Miękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe KostkiMiękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe Kostki
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Magazyn