Ciasto Funtowe z Brandy Morelową III
Apricot Brandy Pound Cake III to wegetariański przepis na lakto ovo składający się z 10 porcji. Jedna porcja zawiera 643 kalorie , 8 g białka i 26 g tłuszczu . Za 1,15 USD za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ekstraktu waniliowego, soli, ekstraktu rumowego i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Niektórym ten deser bardzo smakował. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ten przepis polubiło 27 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 27% wyniku , co nie jest aż tak niesamowite. Podobne przepisy obejmują ciasto funtowe z brandy morelowej , ciasto funtowe z brandy morelowej i rumu z brzoskwiniami oraz ciasto funtowe z brandy i migdałami .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Natłuść i posyp mąką 10-calową formę na rurki.
Wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną i sól. Odłożyć na bok.
Połącz kwaśną śmietanę, aromat rumowy, ekstrakt pomarańczowy, ekstrakt migdałowy, ekstrakt cytrynowy, ekstrakt waniliowy i brandy morelową. Odłożyć na bok. W dużej misce utrzyj masło z cukrem na jasną i puszystą masę. Wbijaj jajka, jedno po drugim. Dodawaj mąkę na przemian z kwaśną śmietaną i mieszanką aromatów, mieszając aż do połączenia.
Wlać ciasto do przygotowanej formy.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 60 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek ciasta będzie sucha. Pozwól ostygnąć.