Ciasto francuskie Strudel jabłkowo-rodzynkowy
Ciasto francuskie Strudel jabłkowo-rodzynkowy jest Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 297 kalorii, 3G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 70 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać masło, złote przepyszne jabłka, cukier i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Gofry Cynamonowo-Rodzynkowe, Strudel Jabłkowy: Idealne Ciasto, oraz Ciasto Francuskie Jabłkowe Obroty.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika na środku piekarnika i rozgrzej do 375 stopni F.
W średniej misce, wrzucić pokrojone jabłka z sokiem z cytryny, aż jabłka są dokładnie pokryte.
Dodać rodzynki, 1/4 szklanki cukru i 2 łyżki zimnego masła w kostkach i dobrze wymieszać. Odstawić.
Lekko odkurz blat lub powierzchnię roboczą mąką.
Ułożyć ciasto francuskie na wierzchu i odkurzyć wałek z dodatkową mąką. Delikatnie rozwałkuj ciasto francuskie do grubości 1/8 cala.
Rozłóż mieszankę jabłek i rodzynek na dolnej połowie kwadratu ciasta francuskiego, pozostawiając około 1 cala przestrzeni wzdłuż bocznych krawędzi. Złożyć górną połowę ciasta francuskiego i szczypać, aby uszczelnić krawędzie razem.
Cały strudel posmarować roztopionym masłem, a następnie posypać cynamonem i pozostałym cukrem. Za pomocą ząbkowanego noża wykonaj 3 ukośne rozcięcia w górnej części strudla.
Umieść strudel na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia i piecz przez 40 minut, obracając się w połowie gotowania, aż ciasto będzie dmuchane i złociste.