Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta figowego. Ten wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 1,22 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 383 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz mus jabłkowy, mąka, vanillan ekstrakt, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczone Figi Crostini, Domowe Fig Newtons, oraz Palo Migdałowe Figi Quickbread dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Pierwsze 3 składniki ubić na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż do wymieszania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
2
Dodać maślankę i wanilię; dobrze ubić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maślanka
Wanilia
3
Mąkę połączyć z 5 kolejnymi składnikami; stopniowo dodawać do mieszanki maślanki, ubijając aż do wymieszania. Złożyć w konfitury figowe, mus jabłkowy, i tosty pekan. (Ciasto będzie cienkie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem Figowy
Mus Jabłkowy
Maślanka
Orzeszki Pekan
Mąka Uniwersalna
4
Wlać ciasto do 2 nasmarowanych i posypanych mąką 8-calowych okrągłych tortownic.
5
Piec w temperaturze 350 przez 35 do 40 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić na stojakach z drutu 10 minut; wyjąć z patelni i schłodzić całkowicie na stojakach z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Rozłóż lukier twarogowy między warstwami oraz na wierzchu i bokach ciasta. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukier Z Serem śmietankowym
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
7
Dekorować, w razie potrzeby.
8
Uwaga: do celów testowych użyliśmy konfitur Pure Fig firmy Braswell. Grubo posiekać figi, jeśli to konieczne.