Ciasto Dyniowe Polane Czekoladą

Ciasto Dyniowe Polane Czekoladą
Ciasto dyniowe polane czekoladą wymaga ok. 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 487 kalorii. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przepis ten zachwycił 57 osób. Udaj się do sklepu i odebrać mąkę, puree z dyni, chipsy czekoladowe i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ciasto Dyniowe Polane Czekoladą, Tort Czekoladowo-Dyniowy Glazurowany, oraz Tort czekoladowo-dyniowy szkliwiony dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrobić ciasto: Rozgrzej piekarnik do 177°. smarować i mąki 9-calowy patelni ciasto Bundt. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
PiekarnikPiekarnik
2
Ubić jajka z cukrem do wymieszania. Beat in oil. Mąkę, sodę oczyszczoną, przyprawę do ciasta z dyni i sól przesiać do mieszaniny jaj. Złożyć w suchych składników i puree z dyni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pumpkin Pie SpicePumpkin Pie Spice
Dynia KonserwowaDynia Konserwowa
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
JajkoJajko
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Wlać ciasto na patelnię i piec, aż szpikulec włożony do środka wyjdzie czysty, 50 do 60 minut. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu przez 15 minut, a następnie obrócić na stojaku, aby całkowicie ostygnąć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
SzaszłykiSzaszłyki
PatelniaPatelnia
1
W żaroodpornej misce umieść czekoladę i syrop kukurydziany. Na patelni rozgrzej krem na średnim ogniu, aż się uspokoi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
CzekoladaCzekolada
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)
PatelniaPatelnia
2
Wlać śmietanę na czekoladę, odstawić na 1 minutę, a następnie ubijać, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Ostudzić do temperatury pokojowej.
4
Umieścić ciasto na stojaku na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Mżawka glazury na ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
6
Odstawić na miejsce.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn