Ciasto Dyniowe Bezowe
Ciasto dyniowe bezowe to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 555 kalorii, 7G białka, oraz 36 g tłuszczu. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi ci to Epikurious. 24 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę, lodowatą wodę, białka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Pumpkin Pie Spiced Pestki Dyni, Babeczki Z Pumpkin Pie, oraz Pumpkin Pie Cinnamon Roll Cups dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, masło, cukier i sól połączyć w misce miksera elektrycznego.
Umieścić miskę w zamrażarce 15 minut. Za pomocą miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę łopatkową, ubijaj mieszankę na małej prędkości, aż utworzą się grudki wielkości grochu.
Mżawka 1/3 szklanki wody z lodem nad mieszaniną i ubić tylko do momentu, gdy ciasto się połączy. Zbierz ciasto w piłkę. Spłaszczyć na dysku. Owinąć ciasto w plastiku i przechowywać w lodówce co najmniej 8 godzin i do 1 dnia.
Pozostawić ciasto lekko zmiękczyć w temperaturze pokojowej przed użyciem.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do 13-calowej rundy.
Przenieś ciasto do szklanego naczynia o średnicy 9 cali. Trim zwis do 1 cala. Złożyć w zwis, tworząc podwójne grube boki. Ozdobnie zagniatać krawędź ciasta. Przechowywać w lodówce crust 30 minut.
Rozgrzać piekarnik do 218°. ciasto linii z folią. Napełnij ciężarami ciasta lub suszoną fasolą.
Piec, aż strony są ustawione, o 20 protokół.
Piec na złoty kolor, umieszczając kołnierz folii aluminiowej wokół krawędzi skorupy, jeśli brązowieje zbyt szybko, o 15 protokół. Całkowicie fajne. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej.)
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Wymieszać dynię, śmietanę, cukier klonowy, cynamon, imbir i sól w dużej misce.
Wlać mieszaninę do skorupy.
Umieść kołnierz z folii aluminiowej wokół krawędzi skorupy.
Piec, aż nadzienie jest ustawione i nóż włożony do środka wychodzi czysty, około 1 godziny. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Białka i cukier ubić w dużej metalowej misce, aż się połączą.
Umieść miskę na rondlu z gotującej się wody i kontynuuj ubijanie, aż mieszanina będzie tylko ciepła, około 5 minut.
Wyjąć miskę z wody. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić mieszaninę białka jaja na średniej prędkości, aż sztywne i błyszczące, o 5 protokół.
Rozłóż bezę na szczycie ciasta, na środku.
Umieść ciasto w brojlerze i broil, aż beza będzie brązowy, o 1 minutę. Schłodzić do temperatury pokojowej. (Może być wykonany 8 godzin wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.)