Ciasto Dyniowe
Ciasto dyniowe wymaga około 1 godziny i 5 minut od początku do końca. Ten deser ma 277 kalorii, 4 g białka i 8 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 16 osób i kosztuje 43 centy za porcję. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Udaj się do sklepu i kup mieszankę do ciastek/ciastek, ekstrakt waniliowy, mleko i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 27%. Ten wynik nie jest aż tak imponujący. Podobne przepisy to Ciasto Dyniowe z Glazurą Dyniową, Ciasto Dyniowe i Ciasto Dyniowe.
Instrukcje
W misce utrzeć masło z cukrem.
Dodawaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym. Pokonaj dynię; Dobrze wymieszać. Stopniowo dodawaj mieszankę do pieczenia, aż składniki się połączą.
Wlać do natłuszczonej i oprószonej mąką formy 10-calowej. karbowana miska rurowa.
Piec w temperaturze 350° przez 55-60 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy przez 10 minut przed wyjęciem z formy na kratkę.
Połącz składniki glazury; posmarować ostudzone ciasto.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Bundt Cake bardzo dobrze komponuje się z kremową sherry, porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.