Ciasto Duńskie

Ciasto Duńskie
Duńskie ciasto może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 36. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 221 kalorii. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka ekstraktu z cytryny, cukier, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 8 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 23%, co jest raczej złe. Spróbuj Ciasto Duńskie Z Serem Pomarańczowym, Duńskie Bułeczki Cynamonowe, oraz Jeżyna Imbir Duńskie Ciasto dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średniej misce, śmietany razem masło i 2/3 szklanki mąki. Podziel na 2 równe części i zwiń każdą połowę między 2 kawałkami woskowanego papieru w arkusz o wymiarach 6 x 12 cali. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
KremKrem
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
W dużej misce wymieszać suche drożdże i 3 szklanki pozostałej mąki. W małym rondlu na średnim ogniu połączyć mleko, cukier i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drożdże SucheDrożdże Suche
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Ciepło do 115 Stopni F (43 stopni C), lub po prostu ciepłe, ale nie gorące w dotyku.
4
Wymieszać ciepłą mieszaninę mleka z mąką i drożdżami wraz z jajkami oraz ekstraktami z cytryny i migdałów. Mieszać przez 3 minuty. Zagniataj w pozostałej mące 1/2 szklanki na raz, aż ciasto będzie twarde i giętkie. Odstawić na odpoczynek, aż do podwójnej wielkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CytrynaCytryna
DrożdżeDrożdże
JajkoJajko
MlekoMleko
5
Pokrój ciasto na pół i rozwałkuj każdą połowę na 14-calowy kwadrat.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
6
Umieść jeden arkusz zimnego masła na każdym kawałku ciasta i złóż ciasto na nim jak na okładce książki. Uszczelnij krawędzie, naciskając palcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CiastoCiasto
7
Zwiń każdy kawałek na prostokąt 20x 12 cali, a następnie złóż na trzecie, składając długie boki na środku. Powtórz walcowanie na duży prostokąt i składanie na trzecie. Owinąć w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
8
Wyjmij z lodówki po kolei, a następnie zwiń i złóż każdy kawałek jeszcze dwa razy. Wróć do lodówki, aby schłodzić ponownie przed ukształtowaniem. Jeśli masło będzie zbyt ciepłe, ciasto stanie się trudne do zarządzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CiastoCiasto
RolkaRolka
9
Aby zrobić duszki, rozwałkuj ciasto na grubość 1/4 cala. Ciasto można pokroić na kwadraty, z nadzieniem umieszczonym na środku. Fold 2 rogi na środku, aby utworzyć wypełniony kształt diamentu. Lub złożyć kawałek na pół, pokroić w paski 1 cal, rozciągnąć, skręcić i zwinąć w spiralę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
10
Umieść łyżkę konfitur lub innego nadzienia na środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzetworyPrzetwory
11
Umieść duszki na nieczystej blasze do pieczenia i odstaw do podwojenia. Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (220 stopni C). Duszki można szczotkować białkiem jaja, aby uzyskać błyszczące wykończenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
12
Piec przez 8 do 10 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, aż dno będzie złocisto brązowe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 8 m.
Porcje36
Ocena Zdrowia2
Magazyn