Ciasto Duńskie
Duńskie ciasto może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 36. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 221 kalorii. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka ekstraktu z cytryny, cukier, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 8 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 23%, co jest raczej złe. Spróbuj Ciasto Duńskie Z Serem Pomarańczowym, Duńskie Bułeczki Cynamonowe, oraz Jeżyna Imbir Duńskie Ciasto dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce, śmietany razem masło i 2/3 szklanki mąki. Podziel na 2 równe części i zwiń każdą połowę między 2 kawałkami woskowanego papieru w arkusz o wymiarach 6 x 12 cali. Przechowywać w lodówce.
W dużej misce wymieszać suche drożdże i 3 szklanki pozostałej mąki. W małym rondlu na średnim ogniu połączyć mleko, cukier i sól.
Ciepło do 115 Stopni F (43 stopni C), lub po prostu ciepłe, ale nie gorące w dotyku.
Wymieszać ciepłą mieszaninę mleka z mąką i drożdżami wraz z jajkami oraz ekstraktami z cytryny i migdałów. Mieszać przez 3 minuty. Zagniataj w pozostałej mące 1/2 szklanki na raz, aż ciasto będzie twarde i giętkie. Odstawić na odpoczynek, aż do podwójnej wielkości.
Pokrój ciasto na pół i rozwałkuj każdą połowę na 14-calowy kwadrat.
Umieść jeden arkusz zimnego masła na każdym kawałku ciasta i złóż ciasto na nim jak na okładce książki. Uszczelnij krawędzie, naciskając palcami.
Zwiń każdy kawałek na prostokąt 20x 12 cali, a następnie złóż na trzecie, składając długie boki na środku. Powtórz walcowanie na duży prostokąt i składanie na trzecie. Owinąć w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut.
Wyjmij z lodówki po kolei, a następnie zwiń i złóż każdy kawałek jeszcze dwa razy. Wróć do lodówki, aby schłodzić ponownie przed ukształtowaniem. Jeśli masło będzie zbyt ciepłe, ciasto stanie się trudne do zarządzania.
Aby zrobić duszki, rozwałkuj ciasto na grubość 1/4 cala. Ciasto można pokroić na kwadraty, z nadzieniem umieszczonym na środku. Fold 2 rogi na środku, aby utworzyć wypełniony kształt diamentu. Lub złożyć kawałek na pół, pokroić w paski 1 cal, rozciągnąć, skręcić i zwinąć w spiralę.
Umieść łyżkę konfitur lub innego nadzienia na środku.
Umieść duszki na nieczystej blasze do pieczenia i odstaw do podwojenia. Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (220 stopni C). Duszki można szczotkować białkiem jaja, aby uzyskać błyszczące wykończenie.
Piec przez 8 do 10 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, aż dno będzie złocisto brązowe.