Ciasto Dulce de Leche
Ciasto Dulce de Leche wymaga ok. 2 godziny i 10 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 322 kalorie, 5G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 85 centów za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać masło, serek, wanilia, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 16%, co jest raczej złe. Spróbuj Milkshake Dulce de Leche (Malteada de Arequipe o Dulce de Leche), Ciasto Dulce de Leche, oraz Ciasto waflowe Dulce de Leche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (325F dla ciemnej lub nieprzywierającej patelni). Smar lub spray dno tylko 13x9-calowy patelni.
W rondlu 1-quart, rozgrzać masło na średnim ogniu 4 do 6 minut, często mieszając, tylko do złotego koloru.
Zdjąć z ognia. Chłodne 15 minut.
W dużej misce, ubić ciasto mix, rumiane masło, woda, wanilia i jajka z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund, a następnie na średniej prędkości 2 minut (brązowe drobinki z masła pojawi się w cieście).
Piec zgodnie z zaleceniami na pudełku na patelnię 13x9 cali. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
Tymczasem, w dużej misce, ubić dulce de leche i twarogu z mikserem elektrycznym na dużej prędkości około 2 minut lub aż mieszane i gładkie. Ubij w śmietanie do uzyskania sztywnych szczytów.
Rozłóż lukier na ostudzonym cieście.
Podawać natychmiast, lub przechowywać w lodówce aż do podania. Przechowywać luźno w lodówce.