Ciasto Do Pizzy Pełnoziarniste

Ciasto Do Pizzy Pełnoziarniste
Przepis całe-wieloziarniste ciasto do pizzy może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 3 godziny i 10 minut. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 378 kalorii, 11g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, Syrop z agawy, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Multigrain Tandoori Pizza Z Paneer Tikka, Bezglutenowa Pizza wieloziarnista z chrupiącym Proscuitto, oraz Domowe ciasto na pizzę Mellow Mushroom I Kopia Kot Mellowterranean Pizza dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić 2 szklanki wody do wrzenia w małym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj bulgur i quinoa i gotować na wolnym ogniu przez 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulgurBulgur
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
3
Przenieś ziarna do sitka o drobnych oczkach i przytrzymaj pod zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
4
Pozostaw ziarna do wyschnięcia w sitku przez 15 minut, a następnie rozłóż je na grubej warstwie papierowych ręczników, aby wchłonąć dodatkową wilgoć. Tymczasem grubo zmiel nasiona lnu w młynku do przypraw, aby je otworzyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Siemię LnianeSiemię Lniane
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
SitoSito
5
Wymieszać ciepłą wodę, agawę i drożdże w miarce lub małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
AgawaAgawa
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Odstawić, aż mała warstwa piany rozwinie się na górze, 3 do 5 minut. (Jeśli tak się nie stanie, wyrzuć i spróbuj ponownie z nowymi drożdżami.)
Składniki, których będziesz potrzebować
DrożdżeDrożdże
7
Mąkę i 1/2 łyżeczki soli ubić razem w średniej misce, dodać spienioną mieszaninę drożdży i oliwę z oliwek i wymieszać sztywną gumową łopatką. Gdy ciasto zacznie się łączyć, wymieszaj ugotowane ziarna, zmielone nasiona lnu i nasiona słonecznika; uformuj ciasto w jednolitą kulkę na środku miski. Pamiętaj, aby zeskrobać i użyć dowolnego ciasta przyklejonego do boków. Na tym etapie ciasto będzie bardzo lepkie. Przykryj miskę szczelnie folią i trzymaj w ciepłym miejscu, aż ciasto podwoi się, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Siemię Lniane MieloneSiemię Lniane Mielone
Nasiona SłonecznikaNasiona Słonecznika
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
ZiarnaZiarna
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
SólSól
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
SzpatułkaSzpatułka
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Lekko odkurzyć blachę do pieczenia mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
9
Posypać dużą ilość mąki na czystej, suchej powierzchni roboczej. Zeskrobać ciasto na mąkę i ugniatać przez kilka minut, pracując w wystarczającej ilości mąki, aby ciasto było mniej lepkie, ale nadal wilgotne w dotyku. Mąka ręce okresowo, aby zapobiec przyklejaniu. Uformuj ciasto w jedną kulkę lub podziel na mniejsze kulki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
10
Umieścić kulkę ciasta (s) na przygotowanej blasze do pieczenia. Przykryj luźno folią lub ręcznikiem do naczyń i pozostaw ciasto na 30 minut. Po 30 minutach ciasto można dowolnie kształtować i gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Rodano Vigna Viacosta Chianti Classico. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Rodano Vigna Viacosta Chianti Classico
Rodano Vigna Viacosta Chianti Classico
Głębokie stężenie Sangiovese smaków klasycznej wiśni, ziemi i nuty dymionych orzechów pistacjowych. Wykonane w 100% z Sangiovese.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 10 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia67
Magazyn