Ciasto Do Pizzy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj ciasta na pizzę. Ten przepis sprawia, że 30 porcji z 105 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 12 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Kraftrecipes.com. od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jeśli masz mąkę, sól, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest dobre. Spróbuj Domowe ciasto na pizzę Mellow Mushroom I Kopia Kot Mellowterranean Pizza, Ciasto Do Pizzy {Smażona Pizza Ze Szpinakiem I Grzybami}, oraz Pizza z grilla (jak) + ciasto do pizzy serowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać 4 szklanki mąki, ser, drożdże i sól w dużej misce.
Dodać wodę i olej; mieszać, aż mieszanina utworzy miękkie ciasto. Zagnieść na lekko posypanej mąką powierzchni 5 min. lub aż będzie gładka i elastyczna, stopniowo dodając pozostałą mąkę.
Ciasto pokroić na 4 kawałki. (Każdy kawałek wystarcza na 12-calową pizzę.) Spryskać każdy kawałek sprayem do gotowania. W przypadku natychmiastowego użycia, luźno przykryć żądaną liczbę kawałków ciasta folią; odstawić na 15 minut.
Umieść każdy pozostały kawałek ciasta w oddzielnej, zamykanej plastikowej torbie z zamrażarką, która została spryskana sprayem do gotowania. Zamknąć worki; przechowywać w lodówce do 2 dni lub zamrażać do 3 miesięcy.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Mazzei Fonterutoli Chianti Classico. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.
![Mazzei Fonterutoli Chianti Classico]()
Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
"Dużo mięsa, jagód i śliwek na nosie i podniebieniu. Pełne, z aksamitnymi taninami i długim, bogatym wykończeniem. Dekadencki styl, który lubię. Poważna jakość dla rocznika. W 2002 roku nie było Castello, więc został on zmodernizowany."- Wine Spectatorkolor: głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich, pikantnych odcieni.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych doznań ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.