Ciasto Diabelskie
Ciasto Diabelskie może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojej skrzynki z przepisami na desery. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 14 g tłuszczu i łącznie 297 kalorii . Za 59 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest na 20 osób. Udaj się do sklepu i kup wodę, mąkę do ciast, majonez i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. 36 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 25 minut . Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 31% , co nie jest takie super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Ciasto Diabelskie Z Karmelizowanymi Bananami , Ciasto Angel Food Z Lukrem Cytrynowym i Ciasto Angel Food Z Nadzieniem Owocowym .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Ustaw kratkę w środku piekarnika i rozgrzej go do 325 stopni Fahrenheita. Spryskaj metalową patelnię o wymiarach 13 na 9 cali sprayem zapobiegającym przywieraniu, wyłóż papierem pergaminowym tak, aby zwisał nad bokami patelni i spryskaj pergamin sprayem zapobiegającym przywieraniu. Odstaw.
W małej misce wymieszaj wrzącą wodę z kakao i odstaw.
Wymieszaj cukier, mąkę, sodę oczyszczoną i sól w misce miksera wyposażonego w końcówkę mieszającą.
W dużym naczyniu ubij olej, śmietanę, jajka i żółtka.
Dodaj mieszankę oleju do mieszanki kakao i wody i powoli ubijaj, aby połączyć. Przy mikserze na niskich obrotach, dodaj mieszankę płynną do mieszanki suchej przez 30 sekund. Kontynuuj ubijanie na niskich obrotach przez kolejne 30 sekund. Zatrzymaj się i zeskrob boki miski. Kontynuuj ubijanie na niskich obrotach, aż ciasto będzie gładkie, 10 do 15 sekund.
Wlej ciasto do przygotowanej formy i piecz, aż ciasto będzie sprężyste po naciśnięciu i osiągnie temperaturę wewnętrzną 205 stopni Fahrenheita (94°C), przez 30 do 35 minut.
Pozostawić ciasto w foremce na kratce przez 30 minut, a następnie wyjąć z foremki i pozostawić do całkowitego ostygnięcia przed nałożeniem lukru, około 1 godziny.
Ubij masło i majonez w misce miksera z końcówką do ubijania, na najwyższych obrotach, aż masa będzie lekka i puszysta, przez 3 do 4 minut. Przy niskich obrotach miksera powoli dodawaj roztopioną czekoladę. Kontynuuj mieszanie na niskich obrotach, aż cała czekolada zostanie wchłonięta, zatrzymując się, aby zeskrobać boki miski, jeśli to konieczne.
Wyłącz mikser i dodaj jedną trzecią cukru.
Mieszaj na niskich obrotach, aby połączyć, zatrzymując się, aby zeskrobać boki miski. Powtarzaj, aż cały cukier zostanie wchłonięty.
Dodaj sól i ubijaj dalej, aż lukier stanie się gładki i lekko rozjaśni się. Zajmie to około 2–3 minut.
Użyj natychmiast lub przechowuj w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej do 4 godzin lub w lodówce do tygodnia. Przed użyciem schłodzonego lukru doprowadź do temperatury pokojowej.