Ciasto Czekoladowo-Śmietankowe
Ciasto czekoladowo-śmietankowe to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 16 i kosztuje 47 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 372 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 67 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, masło, śmietanę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Głębokie Ciasto Czekoladowo-Śmietankowe, Śmietankowe Ciasto Czekoladowe, oraz Głębokie Ciasto Czekoladowo-Śmietankowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. Posmaruj i mąkę 10-calową patelnią Bundt.
Za pomocą miksera elektrycznego, śmietany razem masło, śmietana, i cukier.
Dodać jajka, 2 na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu.
W innej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i kakao.
Dodaj 1/2 mieszanki mąki do kremowanej mieszaniny, dobrze ubić, dodać pozostałą 1/2 mieszanki mąki i nadal ubijać ze średnią prędkością przez 2 minuty.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i piec przez 1 godzinę 15 minut. W razie potrzeby kontynuuj pieczenie przez dodatkowe 15 minut, ale nie otwieraj piekarnika, aby sprawdzić ciasto przez co najmniej 1 godzinę.