Ciasto Czekoladowo-Pralinowe

Ciasto Czekoladowo-Pralinowe
Ciasto czekoladowo-Pralinowe może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 550 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Idź do sklepu i odebrać sody oczyszczonej, masło, maślanka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto czekoladowo-Pralinowe w słoiku, Ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi z Pralinkami czekoladowy Crunch, oraz Ciasto Czekoladowo-Pralinowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pierwsze 3 składniki gotować w małym rondlu na małym ogniu, stale mieszając, aż masło się rozpuści i mieszanina będzie gładka; usunąć mieszaninę masła z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Ubij maślankę, 2 jajka, sodę oczyszczoną i wanilię na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
MaślankaMaślanka
WaniliaWanilia
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
3
Dodać mieszaninę masła do mieszaniny maślanki, ubijając, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
MasłoMasło
4
Połączyć cukier, mąkę i sól; stopniowo dodawać do mieszaniny maślanki, ubijając aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
5
Nałóż 3 (9-calowe) okrągłe patelnie w sprayu do gotowania, a Patelnie liniowe papierem woskowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
6
Wlać ciasto ciasto równomiernie do patelni.
7
Piec w temperaturze 350 przez 18 do 22 minut lub aż ciasto jest ustawione. Schłodzić w patelniach na stojakach z drutu 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Wyjąć z patelni i całkowicie schłodzić na stojakach z drutu.
9
Rozłóż około 1/2 szklanki czekoladowego Ganache między warstwami ciasta, a pozostały ganache rozłóż na bokach ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
10
Polewaj lukier Pralinowy powoli na środek ciasta, delikatnie rozprzestrzeniając się na krawędzie, pozwalając, aby lukier przebiegał po bokach. Zamrażać, w razie potrzeby; rozmrażać w temperaturze pokojowej od 4 do 6 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
PralinyPraliny
11
Dekorować, w razie potrzeby.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn