Ciasto czekoladowo-Pralinowe może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 550 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Idź do sklepu i odebrać sody oczyszczonej, masło, maślanka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto czekoladowo-Pralinowe w słoiku, Ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi z Pralinkami czekoladowy Crunch, oraz Ciasto Czekoladowo-Pralinowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Pierwsze 3 składniki gotować w małym rondlu na małym ogniu, stale mieszając, aż masło się rozpuści i mieszanina będzie gładka; usunąć mieszaninę masła z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Ubij maślankę, 2 jajka, sodę oczyszczoną i wanilię na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda Oczyszczona
Maślanka
Wanilia
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
3
Dodać mieszaninę masła do mieszaniny maślanki, ubijając, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maślanka
Masło
4
Połączyć cukier, mąkę i sól; stopniowo dodawać do mieszaniny maślanki, ubijając aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maślanka
Mąka Uniwersalna
Cukier
Sól
5
Nałóż 3 (9-calowe) okrągłe patelnie w sprayu do gotowania, a Patelnie liniowe papierem woskowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Woskowany
6
Wlać ciasto ciasto równomiernie do patelni.
7
Piec w temperaturze 350 przez 18 do 22 minut lub aż ciasto jest ustawione. Schłodzić w patelniach na stojakach z drutu 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
8
Wyjąć z patelni i całkowicie schłodzić na stojakach z drutu.
9
Rozłóż około 1/2 szklanki czekoladowego Ganache między warstwami ciasta, a pozostały ganache rozłóż na bokach ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Chleb Orzechowo-rodzynkowy
10
Polewaj lukier Pralinowy powoli na środek ciasta, delikatnie rozprzestrzeniając się na krawędzie, pozwalając, aby lukier przebiegał po bokach. Zamrażać, w razie potrzeby; rozmrażać w temperaturze pokojowej od 4 do 6 godzin.