Ciasto czekoladowo-Pralinowe może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 550 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Idź do sklepu i odebrać sody oczyszczonej, masło, maślanka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto czekoladowo-Pralinowe w słoiku, Ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi z Pralinkami czekoladowy Crunch, oraz Ciasto Czekoladowo-Pralinowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Pierwsze 3 składniki gotować w małym rondlu na małym ogniu, stale mieszając, aż masło się rozpuści i mieszanina będzie gładka; usunąć mieszaninę masła z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Ubij maślankę, 2 jajka, sodę oczyszczoną i wanilię na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda Oczyszczona
Maślanka
Wanilia
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
3
Dodać mieszaninę masła do mieszaniny maślanki, ubijając, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maślanka
Masło
4
Połączyć cukier, mąkę i sól; stopniowo dodawać do mieszaniny maślanki, ubijając aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maślanka
Mąka Uniwersalna
Cukier
Sól
5
Nałóż 3 (9-calowe) okrągłe patelnie w sprayu do gotowania, a Patelnie liniowe papierem woskowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Woskowany
6
Wlać ciasto ciasto równomiernie do patelni.
7
Piec w temperaturze 350 przez 18 do 22 minut lub aż ciasto jest ustawione. Schłodzić w patelniach na stojakach z drutu 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
8
Wyjąć z patelni i całkowicie schłodzić na stojakach z drutu.
9
Rozłóż około 1/2 szklanki czekoladowego Ganache między warstwami ciasta, a pozostały ganache rozłóż na bokach ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
10
Polewaj lukier Pralinowy powoli na środek ciasta, delikatnie rozprzestrzeniając się na krawędzie, pozwalając, aby lukier przebiegał po bokach. Zamrażać, w razie potrzeby; rozmrażać w temperaturze pokojowej od 4 do 6 godzin.