Ciasto Czekoladowo-Pomarańczowo-Migdałowe Bez Mąki

Ciasto Czekoladowo-Pomarańczowo-Migdałowe Bez Mąki
Ciasto czekoladowo-pomarańczowo-migdałowe bez mąki może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 471 kalorii, 10g białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 10 i kosztuje 1,76 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka jaj, sól, sok pomarańczowy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciasto Czekoladowo-Migdałowe Bez Mąki, Ciasto Czekoladowo-Migdałowe Bez Mąki, oraz Ciasto Czekoladowo-Migdałowe Bez Mąki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Dno szczotki o średnicy 10 cali ze sprężynową patelnią obficie z margaryną. Zmiksuj migdały i 1/4 szklanki cukru w procesorze, aż migdały zostaną drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
MargarynaMargaryna
MigdałyMigdały
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
3
Dodaj czekoladę; blend aż czekolada jest drobno zmielone, skrobanie boki i dno miski od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Ubić kakao, sok pomarańczowy i skórkę pomarańczową w małej misce, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Połącz żółtka i 1/2 szklanki plus 2 łyżki cukru w dużej misce. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii. Używając miksera elektrycznego, ubijaj, aż mieszanina żółtka będzie bardzo gęsta, około 4 minut. Ubić w mieszance kakaowej. Złożyć w mieszance mielonych migdałów. Używając czystych, suchych ubijaków, ubij białka i sól w innej dużej misce, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać 2 łyżki cukru, ubijając, aż białka będą sztywne, ale nie suche. Białka złożyć na ciasto czekoladowe w 3 dodatkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Białka JajBiałka Jaj
CzekoladaCzekolada
żółtko Jajażółtko Jaja
MigdałyMigdały
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
NasionaNasiona
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Przełożyć na przygotowaną patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Piec ciasto, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 40 minut. Fajne ciasto całkowicie w patelni na stojaku. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć folią; przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
8
Pokrój ciasto na patelni; uwolnij boki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Ciasto pokroić w kliny.
10
Przenieś na talerze.
11
Umieścić miarkę sorbetu obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
SorbetSorbet
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia10
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn