Ciasto Czekoladowo-Pomarańczowe Punch Bowl
Czekoladowo-pomarańczowy Punch Bowl ciasto może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 299 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz syrop o smaku czekoladowym, skórkę pomarańczową, pudding błyskawiczny waniliowy i mieszankę wypełniającą ciasto i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 5 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Potrójne ciasto czekoladowe z ponczem na # SundaySupper, Ciasto czekoladowe z łatwym lukrem pomarańczowym, oraz Ciasto Michelle ' s Punch Bowl.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (325F dla ciemnej lub nieprzywierającej patelni). Smar lub spray dno tylko 13x9-calowy patelni.
Dodać i upiec ciasto mix zgodnie z zaleceniami na polu 13x9-calowy patelni. Uruchom nóż wokół boków patelni poluzować ciasto. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
Tymczasem w dużej misce wymieszaj mleko i skórkę pomarańczową. Z trzepaczką, ubić budyń wymieszać w mieszaninie mleka około 2 minut lub do wymieszania.
Pokroić lub rozerwać schłodzone ciasto na 1-calowe kawałki. Ułóż połowę kawałków w 3 1/2-quart szklanej misce do serwowania, kawałki cięcia, aby dopasować kształt miski.
Skropić 1/2 szklanki syropu czekoladowego na ciasto; rozłożyć 2 szklanki budyniu. Rezerwy 1/2 szklanki segmenty pomarańczy do dekoracji; ułóż pozostałe segmenty pomarańczy na budyniu.
Dodać pozostałe kawałki ciasta. Wymieszać z pozostałym syropem czekoladowym, pozostałym budyniem i ubitą polewą. Przykryć; przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny do schłodzenia.
Dekoruj deser zarezerwowanymi segmentami pomarańczy. Przechowywać w lodówce do 8 godzin.