Zapiekane piersi z kaczki z grzybami
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Zapiekane piersi z kaczki z grzybami mogą być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.8 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 399 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz wino, połówki piersi kaczki, grzyby i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Smażone grzyby ze szpinakiem, Smażona Fasolka Szparagowa Z Grzybami, oraz Herbed wieprzowina z Podsmażonymi grzybami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 149°. używając ostrego noża, skalecz skórę piersi kaczki po przekątnej, aby utworzyć wzór diamentu o szerokości 3/4 cala; osuszyć.
Kaczkę posypać solą i pieprzem.
Rozgrzać ciężką dużą patelnię na dużym ogniu.
Dodać piersi kaczki, skórkę w dół. Gotować, aż skóra będzie głęboki złoty kolor, o 8 protokół. Odwrócić kaczkę; gotować około 3 minut na średnio rzadkie.
Przenieść do obramowanej blachy do pieczenia i ogrzać w piekarniku.
Wlać wszystkie, ale 1 łyżka kapieli z patelni.
Dodać olej. Zredukuj ciepło do średniej-wysokiej.
Dodać grzyby i szalotki i podsmażyć, aż grzyby będą miękkie, o 8 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Dodać wino i mieszać, aż soki zagęścić, skrobanie się rumiane kawałki, o 1 minutę.
Umieścić 1 pierś kaczki na każdym z 4 talerzy.
Polać sosem grzybowym, posypać natką pietruszki i podawać.