Ciasto Czekoladowo-Pomarańczowe Pops
Przepis czekoladowo-pomarańczowe ciasto Pops można zrobić w około 4 godziny. Jedna porcja zawiera 338 kalorii, 7G białka, oraz 19g tłuszczu. Za 90 centów za porcję, dostajesz hor d ' oeuvre, który służy 36. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz cukier puder3 łyżki mleka, słodko-gorzkie kawałki czekolady, olej szafranowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 29%. Ten wynik jest raczej zły. Cranberry Orange Vanilla Cake Pops, Skinny Orange Soda Halloween Cake Pops, oraz Gold Glitter Cake Pops (Lemon Cake Pops) są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: 36 patyczków do lodów
Umieść ruszt piekarnika na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. Spryskaj blachę do pieczenia o wymiarach 11 na 8 cali sprayem do gotowania.
Połóż kawałek pergaminu na blasze do pieczenia, aby nadmiar spadł na boki. Spryskaj papier pergaminowy sprayem do gotowania. Odłóż na bok.
W średniej misce wymieszaj mąkę, kakao w proszku, proszek do pieczenia i sól. Odłóż na bok.
W mikserze stojącym wyposażonym w nasadkę łopatkową ubij masło i cukier granulowany z dużą prędkością, aż będzie lekki i puszysty, około 1 minuty. Ubijaj jajka pojedynczo, aż będą gładkie.
Dodaj ser mascarpone, sok pomarańczowy i skórkę.
Mieszaj, aż dobrze się połączą. Stopniowo dodawaj mąkę do połączenia.
Zeskrob ciasto na przygotowaną blachę do pieczenia, rozprowadzając ciasto na brzegach.
Piecz, aż tester ciasta wyjdzie czysty, 12 do 15 minut. Ostudzić na patelni przez 30 minut. Używając nadmiaru pergaminu do podniesienia, ostrożnie wyjmij ciasto z blachy do pieczenia i całkowicie ostudź na ruszcie przez około 30 minut.
Do lukru: gdy ciasto stygnie, połącz cukier cukierniczy, mleko, ekstrakt waniliowy i masło w średniej misce. Używając elektrycznego miksera ręcznego, połącz składniki na gładką masę, w razie potrzeby dodając więcej mleka (lukier powinien być sztywny). Stopniowo dodawaj pomarańczowy barwnik spożywczy do pożądanego koloru.
Pokrój schłodzone ciasto na pół. Za pomocą ząbkowanego noża Przytnij górną warstwę połówek ciasta, aby uzyskać płaską powierzchnię.
Rozłóż lukier na połowie ciasta. Na wierzch z drugą połową ciasta. Wstaw do lodówki na 45 minut do 1 godziny, aż lukier stwardnieje.
Połącz czekoladę i olej szafranowy w małej misce i umieść na rondlu z ledwo gotującą się wodą. Mieszaj od czasu do czasu, aż czekolada się rozpuści, a mieszanina będzie gładka.
Wyłóż blachę do pieczenia woskowanym papierem.
Pokrój ciasto na kwadraty 1 1/4 cala. Włóż patyczek do lodów na końcu każdego kwadratu ciasta. Zanurz kwadraty ciasta w rozpuszczonej czekoladzie, strząsając nadmiar czekolady. Udekoruj posypką i ułóż na przygotowanej blasze do pieczenia. Powtórz z resztą kwadratów ciasta. Wstaw pop do lodówki, aż czekolada stwardnieje, 1 do 2 godzin.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Ciasto Pop w menu? Spróbuj połączyć z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.