Gnocchi ziemniaczane w bulionie grzybowym

Gnocchi ziemniaczane w bulionie grzybowym
Gnocchi ziemniaczane w bulionie grzybowym to Wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 320 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka selera, szczypiorku, grzybów cremini i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Jagnięce Ragu z ziemniaczanym Gnocchi: Pasticcio di Agnello con Gnocchi di Patate, Pieczarkowe Tortellini w bulionie grzybowym, oraz Bulion Grzybowy.

Instrukcje

1
Aby przygotować bulion, połącz pierwsze 9 składników w holenderskim piekarniku; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 45 minut. Przecedzić przez sito do miski; wyrzucić ciała stałe. Wymieszać z sosem sojowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
2
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe KostkiMiękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe Kostki
3
Roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Litra Beztłuszczowej Kwaśnej śmietany1/2 Litra Beztłuszczowej Kwaśnej śmietany
4
Dodaj 2 szklanki grzybów, 1 szklanka pora, i 1 szklanka marchewki; gotować 10 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1/2 średniego Ogórka, Obranego, Pozbawionego Gniazd Nasiennych I Pokrojonego W Paski1/2 średniego Ogórka, Obranego, Pozbawionego Gniazd Nasiennych I Pokrojonego W Paski
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
5
Aby przygotować gnocchi, przekłuć ziemniaki widelcem; piec w temperaturze 400 przez 1 godzinę lub do miękkości. Lekko schłodzić. Ziemniaki obrać; zacieru. Lekko łyżkę mąki do suchych miarek i wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
GnocchiGnocchi
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczony Sos Z IndykaPieczony Sos Z Indyka
Miękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe KostkiMiękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe Kostki
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
6
Połącz ziemniaki, 1 1/4 szklanki mąki, 1 łyżeczkę soli i żółtko. Dobrze wymieszać, aby uformować gładkie ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej masy; dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk. Podziel ciasto na 4 równe porcje i uformuj każdą porcję w 15-calową linę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1/4 Szklanki Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki Lub 1 Słoik (2 Uncje) Pimientos, Odsączone1/4 Szklanki Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki Lub 1 Słoik (2 Uncje) Pimientos, Odsączone
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
(duża Tuba)(duża Tuba)
7
Wytnij każdą linę na 15 (1-calowe) kawałki i rzuć każdy kawałek w piłkę. Przeciągnij zęby widelca nad każdą kulką, tworząc wklęsły kształt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 8 śliwekDo 8 śliwek
8
Umieść gnocchi na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania. Przykryć i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
GnocchiGnocchi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
9
Doprowadzić wodę do wrzenia w dużym holenderskim piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
10
Dodać połowę gnocchi; gotować 1 1/2 minuty lub aż gnocchi pływaka. (Nie rozgotować lub gnocchi rozpadnie się.)
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
11
Wyjąć gnocchi łyżką szczelinową; umieścić w durszlaku. Powtórz procedurę z pozostałymi gnocchi. Doprowadzić bulion na wolnym ogniu; wymieszać mieszaninę grzybów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
GnocchiGnocchi
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
12
Umieść 10 gnocchi w każdej z 6 misek do zupy. Chochla 1 szklanka mieszanki bulionu do każdej miski; posypać szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Pokrojone W Słoiki PepperonciniPokrojone W Słoiki Pepperoncini
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
ChochlaChochla
13
Podawać natychmiast.

Składniki

794Orzechy dowolne (posiekane)pieczenie ziemniakówpieczenie ziemniaków1(może być lub przeglądać)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1/4 funta grzybów morelowych1/4 funta grzybów morelowych2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(1 cal) julienne-cut carrot(1 cal) julienne-cut carrot4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicienko pokrojona marchewkacienko pokrojona marchewka3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicienko pokrojony selercienko pokrojony seler4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicienko pokrojone pieczarki creminicienko pokrojone pieczarki cremini7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipokrojone pieczarki creminipokrojone pieczarki cremini1Dużeodmiany grzybówodmiany grzybów3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalna, podzielonamąka uniwersalna, podzielona2(zima)posiekany świeży szczypiorekposiekany świeży szczypiorek2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(1-calowy) julienne-wycięty por(1-calowy) julienne-wycięty por4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicienko pokrojony porcienko pokrojony por1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sos sojowy niskosodowysos sojowy niskosodowy1(może być lub przeglądać)(duża tuba)(duża tuba)11 funt cukinii,(duża tuba)(duża tuba)28Orzechy dowolne (posiekane)12 suszonych grzybków shiitake (ok.12 suszonych grzybków shiitake (ok.5gałązki tymiankugałązki tymianku1Średnia żółta cebula, posiekana1 kartonowe kółko z ciastem (6 cali)1 kartonowe kółko z ciastem (6 cali)3Średnia żółta cebula, posiekana1 kartonowe kółko z ciastem (6 cali)1 kartonowe kółko z ciastem (6 cali)

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia30
Magazyn