Ciasto czekoladowo-pomarańczowe
Ciasto czekoladowo-pomarańczowe może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 356 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 75 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka oleju roślinnego, sól, masło i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto Czekoladowo-Pomarańczowe, Ciasto czekoladowo-pomarańczowe, oraz Pomarańczowy aksamitny ciasto dyniowe ze specjalnym polewą czekoladową.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita) i masło 1 8-Calowy/20cm okrągły blaszce ciasto i linii z papierem do pieczenia. Mąkę, kakao, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól przesiać do miski miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę do łopatek i dodać cukier i wymieszać na małej prędkości, aż do połączenia. W innej misce ubij razem maślankę, olej, jajka, skórkę pomarańczową i wanilię. Z mikserem na niskiej prędkości, powoli dodawać mokre składniki do suchego. Z mikserem wciąż na niskim poziomie, dodać sok pomarańczowy i wymieszać, aż tylko połączone.
Wlać ciasto do dwóch 20 cm przygotowanych puszek na ciasto i piec przez 35 do 40 minut lub do momentu, gdy tester ciasta wyjdzie czysty. Ostudzić na patelni przez 30 minut, następnie przełożyć na stojak na ciasto i całkowicie ostudzić.