Ciasto Czekoladowo-Orzechowe Pudding
Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 551 kalorii. Ten przepis służy 8. Jeśli masz pod ręką śmietanę, mleko, skrobię kukurydzianą i kilka innych składników, możesz to zrobić. 127 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, Pudding Czekoladowy Z Masłem Orzechowym, oraz Pudding Czekoladowo-Orzechowy.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać cukier granulowany, żółtka, skrobię kukurydzianą, sól i 1/3 szklanki mleka.
Podgrzać pozostałe 2 2/3 szklanki mleka w dużym rondlu na średnim ogniu do gorąca, ale nie wrzenia.
Połowę gorącego mleka ubić na gładką masę jajeczną, a następnie stopniowo ubić masę jajeczną do rondla z pozostałym mlekiem. Doprowadzić do wrzenia, stale ubijając i gotować, kontynuując ubijanie, aż mieszanina zgęstnieje, od 6 do 8 minut.
Zdjąć z ognia i ubić masło orzechowe, aż się stopi.
Przełożyć do miski i lekko ostudzić, mieszając kilka razy, aby zapobiec tworzeniu się skóry.
Wlać nadzienie do skórki, wygładzając ją tak, aby dotarła do krawędzi Skórki ciasta. Naciśnij plastikową folię bezpośrednio na powierzchnię i schłodzić, aż Zestaw, co najmniej 4 godziny.
Śmietanę i cukier ubijamy w dużej misce z mikserem ręcznym, aż do uzyskania średnio/sztywnych szczytów.
Aby złożyć, top ciasto z bitą śmietaną i udekorować orzeszkami ziemnymi i kawałkami czekolady.