Ciasto Czekoladowo-Orzechowe Bezowe

Ciasto Czekoladowo-Orzechowe Bezowe
Ciasto czekoladowo-orzechowe bezowe może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje 68 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 302 kalorie, 6G białka, oraz 13g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z moich przepisów wymaga masła, półsłodkiej czekolady, śmietany tatarskiej i cukru. Z łyżeczką wynik 16%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Orzechowe Ciasto Bezowe, Orzech Bezowy Krople, oraz Ciasto Bezowe Z Rodzynkami Orzech.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować skórkę, połącz pierwsze 3 składniki, dobrze rzucając. Naciśnij na dolnej i górnej stronie 9-calowej płytki ciasta pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
3
Piec w 350 przez 15 minut lub do lekko rumiane. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
4
Aby przygotować nadzienie, połącz 3/4 szklanki cukru, skrobię kukurydzianą i szczyptę soli w średnim rondlu; ubij w mleku i czekoladzie. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając. Gotować 1 minutę, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CzekoladaCzekolada
CukierCukier
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Zdjąć z ognia. Stopniowo dodawać 1/2 szklanki mieszaniny czekolady do żółtek, stale mieszając trzepaczką. Powrót mieszaniny jaj do patelni. Gotować na średnim ogniu do zgęstnienia (około 4 minut), ciągle mieszając. Wymieszać 1 łyżeczkę wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
6
Rozprowadzić mieszaninę na przygotowaną skorupę. Przykryj powierzchnię mieszaniny czekolady folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
7
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Aby przygotować bezę, w dużej misce umieść białka, śmietanę z kamienia nazębnego i 1/4 łyżeczki soli. Ubić mikserem z dużą prędkością, aż do spienienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Białka JajBiałka Jaj
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Dodać 1/2 szklanki cukru, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając aż do uzyskania sztywnych szczytów.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
10
Dodać 1 łyżeczkę wanilii, ubijając aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
11
Usuń folię z wypełnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
12
Rozłóż bezę równomiernie na nadzieniu, uszczelniając do krawędzi Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
13
Piec w temperaturze 325 przez 25 minut. Schłodzić 1 godzinę na stojaku z drutu. Schłodzić przez 3 godziny lub aż ciasto jest ustawione.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn