Ciasto Czekoladowo-Orzechowe

Ciasto Czekoladowo-Orzechowe
Ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji deserów. Ten przepis służy 3. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 2152 kalorie, 23G białka, oraz 127 g tłuszczu na porcję. Na $3.3 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać Devil ' s food Cake mix, półsłodkie czekoladowe chipsy, vanillan extract, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 26 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Czekoladowe Ciasto Kahlua Z Solonymi Orzechami Laskowymi, Ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi z Pralinkami czekoladowy Crunch, oraz Czekoladowe ciasto z orzechami laskowymi.

Instrukcje

1
Przygotować ciasto mix zgodnie ze wskazówkami opakowania, przy użyciu wymaganych składników, Plus mix budyń, wanilia, i dodatkowe 1/4 szklanki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Ciasteczka Imbirowe, Przekrojone Na Pół, OpcjonalnieDodatkowe Ciasteczka Imbirowe, Przekrojone Na Pół, Opcjonalnie
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
2
Rozłóż ciasto równomiernie wśród trzech natłuszczonych i posypanych mąką 9 calowych patelni do ciast.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
3
Piec w temperaturze określonej na pudełku mix ciasto przez 18 do 22 minut, lub do wykałaczki włożonej w centrum wychodzi czysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Ciasteczka Imbirowe, Przekrojone Na Pół, OpcjonalnieDodatkowe Ciasteczka Imbirowe, Przekrojone Na Pół, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
4
Niech ciasto ostygnie całkowicie, a następnie schłodzić w lodówce przez 30 minut.
5
W podwójnym kotle nad gotującą się wodą roztopić wiórki czekoladowe. Stopniowo dodawać 1/4 szklanki śmietany ubijającej, ciągle mieszając, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nowy SernikNowy Sernik
Cytrynowy Budyń BłyskawicznyCytrynowy Budyń Błyskawiczny
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
6
Wyjąć z ognia i ostudzić do temperatury pokojowej. Ubić 3/4 szklanki śmietany do ubijania, aż uformują się miękkie szczyty. Złóż bitą śmietanę do schłodzonej mieszaniny czekolady. Wymieszać w 1/2 szklanki drobno posiekanych orzechów laskowych. Chill 30 minutes.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytrynowy Budyń BłyskawicznyCytrynowy Budyń Błyskawiczny
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)
7
Ubić pozostałe 2 szklanki śmietany ubijającej, aż uformują się miękkie szczyty, a następnie złożyć pozostałe 1/2 szklanki posiekanych orzechów laskowych. Schłodzić, aż ciasto będzie gotowe na mróz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytrynowy Budyń BłyskawicznyCytrynowy Budyń Błyskawiczny
3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)
8
Umieść 1 warstwę ciasta na talerzu ciasta.
9
Rozprowadzić 1/2 schłodzonej mieszaniny czekolady na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
10
Dodaj kolejną warstwę ciasta.
11
Rozprowadzić z innym 1/2 mieszaniny czekolady. Top z ostatniej warstwy ciasta. Całe ciasto z orzechami laskowymi-bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
12
Umieścić 12 całych orzechów laskowych wokół górnej zewnętrznej krawędzi ciasta jako dekoracji. Ciasto należy przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia15
Magazyn