Ciasto Czekoladowo-Orzechowe
Ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji deserów. Ten przepis służy 3. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 2152 kalorie, 23G białka, oraz 127 g tłuszczu na porcję. Na $3.3 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać Devil ' s food Cake mix, półsłodkie czekoladowe chipsy, vanillan extract, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 26 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Czekoladowe Ciasto Kahlua Z Solonymi Orzechami Laskowymi, Ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi z Pralinkami czekoladowy Crunch, oraz Czekoladowe ciasto z orzechami laskowymi.
Instrukcje
Przygotować ciasto mix zgodnie ze wskazówkami opakowania, przy użyciu wymaganych składników, Plus mix budyń, wanilia, i dodatkowe 1/4 szklanki wody.
Rozłóż ciasto równomiernie wśród trzech natłuszczonych i posypanych mąką 9 calowych patelni do ciast.
Piec w temperaturze określonej na pudełku mix ciasto przez 18 do 22 minut, lub do wykałaczki włożonej w centrum wychodzi czysty.
Niech ciasto ostygnie całkowicie, a następnie schłodzić w lodówce przez 30 minut.
W podwójnym kotle nad gotującą się wodą roztopić wiórki czekoladowe. Stopniowo dodawać 1/4 szklanki śmietany ubijającej, ciągle mieszając, aż będzie gładka.
Wyjąć z ognia i ostudzić do temperatury pokojowej. Ubić 3/4 szklanki śmietany do ubijania, aż uformują się miękkie szczyty. Złóż bitą śmietanę do schłodzonej mieszaniny czekolady. Wymieszać w 1/2 szklanki drobno posiekanych orzechów laskowych. Chill 30 minutes.
Ubić pozostałe 2 szklanki śmietany ubijającej, aż uformują się miękkie szczyty, a następnie złożyć pozostałe 1/2 szklanki posiekanych orzechów laskowych. Schłodzić, aż ciasto będzie gotowe na mróz.
Umieść 1 warstwę ciasta na talerzu ciasta.
Rozprowadzić 1/2 schłodzonej mieszaniny czekolady na wierzchu.
Dodaj kolejną warstwę ciasta.
Rozprowadzić z innym 1/2 mieszaniny czekolady. Top z ostatniej warstwy ciasta. Całe ciasto z orzechami laskowymi-bitą śmietaną.
Umieścić 12 całych orzechów laskowych wokół górnej zewnętrznej krawędzi ciasta jako dekoracji. Ciasto należy przechowywać w lodówce.