Ciasto Czekoladowo-Miętowe Lody
Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.35 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 559 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest idealny do Lato. Udaj się do sklepu i odbierz czekoladowe ciasteczka waflowe, syrop kukurydziany, masło i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Czekoladowo-Miętowa Bułka Z Lodami, Ciasto czekoladowe Budyniowe z miętą pieprzową-krem mascarpone, oraz Mleczna Czekolada Miętowa Lody Ciasto Crunch.
Instrukcje
Roztopić masło z czekoladą w dużym rondlu na małym ogniu. Drobno zmielić pliki cookie w procesorze.
Dodać ciepłą mieszaninę czekolady; miksować aż okruchy są zwilżone. Rezerwa 1 szklanka mieszanki okruchów w małej misce. Nacisnąć pozostałą mieszaninę okruchów na boki, a następnie na dno patelni sprężynowej o średnicy 9 cali z 2 bokami o wysokości 3/4 cala. Stać.
Krem i syrop kukurydziany zagotować w dużym rondlu.
Dodać czekoladę; ubijać do rozpuszczenia i wygładzenia.
Odstawić do ostygnięcia, ale nadal wylewać, o 1 godzinę.
Działa szybko, wymieszać lody, 1 1/4 filiżanki zmiażdżone cukierki, i wyodrębnić w dużej misce tylko do wymieszania. Połowę lodów łyżka do skorupy; rozprowadzić równomiernie (umieścić pozostałą mieszaninę lodów w misce w zamrażarce).
Posypać 1 szklanką okruchów ciastek lodami na patelni; nacisnąć delikatnie.
Wlać 1 szklankę polewy czekoladowej na lodach na patelni. Zamrozić 1 godzinę. Wierzch z pozostałymi lodami; rozprowadzić równomiernie. Zamrozić do twardości, około 4 godzin. Pozostałą glazurę wymieszać na małym ogniu, aż do wylewania, ale nie ogrzać.
Polać lodami glazurą; równomiernie rozprowadzić. Zamrozić na noc.
Uruchom ostry nóż między skórki i pan boki poluzować ciasto. Zwolnij boki patelni.
Ciasto przełożyć na talerz.
Udekoruj ciasto cukierkami z mięty pieprzowej i podawaj.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Lody w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "