Ciasto czekoladowo-marmurowe
Ciasto czekoladowe z marmuru może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisem na deser. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 51 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 452 kalorie. Mieszanka masła, mleka, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wiele osób robiło ten przepis, a 1547 mówi, że trafił na miejsce. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 28%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Ciasto Czekoladowo-Marmurowe, Ciasto Marmurowo-Czekoladowe, oraz Ciasto Czekoladowo-Marmurowe.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / Gaz 160C / Gaz
Nasmaruj 20-centymetrową puszkę na ciasto i ułóż spód kółkiem papierowym. Jeśli chcesz ułatwić życie, po prostu umieść wszystkie składniki (z wyjątkiem kakao w proszku) w robocie kuchennym i whizz przez 1-2 min, aż będzie gładka. Jeśli wolisz mieszać ręcznie, ubij masło i cukier razem, a następnie dodaj jajka, po jednym na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu. Złóż mąkę, mleko i ekstrakt waniliowy, aż mieszanina będzie gładka.Podzielić mieszaninę między 2 miski. W jednej z misek wymieszać proszek kakaowy. Weź 2 łyżki i używać ich do dollop czekoladowe i waniliowe ciasto mieszanki do puszki na przemian. Kiedy cała mieszanina została zużyta (a jeśli robią to małe dzieci, musisz upewnić się, że podstawa puszki jest dość równomiernie pokryta), dotknij DNA na powierzchni roboczej, aby upewnić się, że nie ma żadnych pęcherzyków powietrza. Weź szaszłyk i zakręć nim kilka razy wokół mieszaniny w puszce, aby uzyskać efekt marmurkowy.
Piec ciasto przez 45-55 minut, aż do momentu, gdy włożony do środka szaszłyk wyjdzie czysty. Przełóż na regał chłodzący i pozostaw do ostygnięcia. Będzie przechowywać przez 3 dni w hermetycznym pojemniku lub zamrażać do 3 miesięcy.