Ciasto czekoladowo-malinowe

Ciasto czekoladowo-malinowe
Czekoladowo-malinowy tort warstwowy może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru deserów. Ten przepis jest dla 10 osób. Jedna porcja zawiera 373 kalorie , 4 g białka i 11 g tłuszczu . Za 70 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 50 minut . Udaj się do sklepu i kup ekstrakt migdałowy, mieszankę do ciast, półsłodkie chipsy czekoladowe i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 27% , to danie nie jest takie super. Czekoladowy tort warstwowy z ganache , mokka tort warstwowy z nadzieniem z kremu czekoladowo-rumowego i babeczki malinowe z lukrem malinowym są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Upiecz ciasto zgodnie z instrukcją na opakowaniu, używając dwóch natłuszczonych i posypanych mąką 9-calowych okrągłych foremek do pieczenia. Ostudź przez 10 minut; wyjmij z foremek na kratkę, aby całkowicie ostygło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
W mikrofalówce lub podwójnym bojlerze rozpuść chipsy czekoladowe; wymieszaj z mlekiem i ekstraktem. Wymieszaj z bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miękkie Ciasteczka Z Kawałkami CzekoladyMiękkie Ciasteczka Z Kawałkami Czekolady
Standardowa Miska Waflowa Z Około 50 KaloriamiStandardowa Miska Waflowa Z Około 50 Kaloriami
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
3
Połóż jedną warstwę ciasta na talerzu.
4
Posmaruj dżemem malinowym. Przykryj drugą warstwą ciasta. Posmaruj wierzch i boki polewą czekoladową. Przechowuj w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego
Dżem MalinowyDżem Malinowy
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn