Ciasto Czekoladowo-Malinowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta czekoladowo-malinowego. Jedna porcja zawiera 282 kalorie, 3G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten wegański przepis służy 16 i kosztuje 23 grosze za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz cukier granulowany, dżem malinowy, ocet i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Gorzka czekolada, ciasto malinowe i jego Mus czekoladowo-imbirowy, Ciasto Czekoladowo-Malinowe, oraz Ciasto Czekoladowo-Malinowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 350° F. nasmarować dno i bok dwóch 9-calowych patelni do ciast ze skróceniem; lekko mąką.
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier granulowany, kakao, sodę oczyszczoną i sól. Wymieszać z olejem, octem i wanilią. Energicznie wymieszać mieszaninę oleju i wody do mieszaniny mąki z łyżką około 1 minuty lub do dobrze wymieszane. Natychmiast wlać do patelni.
Piec 30 do 35 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić 10 minut; wyjąć z patelni do stojaka z drutu. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
1 warstwę ciasta, od góry do dołu, położyć na półmisku; rozłożyć 1/4 szklanki dżemu. Wierzch drugą warstwą, wierzch do góry; posypać cukrem pudrem.