Ciasto czekoladowo-kokosowe z kremem
Ciasto czekoladowo-kokosowe wymaga około 1 godziny od początku do końca. Ten deser ma 237 kalorii , 4 g białka i 13 g tłuszczu na porcję. Za 59 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8 osobom. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Ten przepis z Taste of Home wymaga surowego ciasta na ciasto, cukru, soli i mleka. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 14% . Ten wynik jest raczej zły. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także: Ciasto waniliowe/Czekoladowy/Kokosowy/Bananowy budyń z kremem , Ciasto czekoladowo-kokosowe i Wegańskie ciasto czekoladowo-kokosowe .
Instrukcje
Upiecz ciasto na pierogi. Fajny.
W międzyczasie w rondlu wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą i sól; wymieszać z mlekiem. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać. Zredukować ciepło; gotuj i mieszaj jeszcze 2 minuty.
Zdjąć z ognia. Lekko ubij żółtka. Wmieszaj trochę gorącej mieszanki do żółtek; z powrotem wszystko do rondla. Doprowadź do delikatnego wrzenia. Gotuj i mieszaj jeszcze 2 minuty.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z masłem i wanilią.
Wlać 1-1/2 szklanki mieszanki do małej miski; dodaj kokos do miski i odstaw.
Połączyć składniki warstwy czekoladowej; wymieszać z pozostałą mieszaniną w rondlu. Wróć do ciepła; gotować i mieszać, aż mieszanina zacznie wrzeć.
Zdjąć z ognia; rozłóż 1 szklankę na spodzie ciasta. Na wierzch posypujemy masą kokosową i wykańczamy pozostałą masą czekoladową.
W przypadku bezy ubić białka z kremem tartańskim na puszystą pianę. Stopniowo dodawaj cukier, ubijaj, aż powstanie sztywna piana.
Rozsmarować na gorącym nadzieniu, zlepiając brzegi ciasta.
Piec w temperaturze 350° przez 12-15 minut lub do momentu lekkiego zrumienienia. Ochłodzić do temperatury pokojowej; schłodzić kilka godzin przed podaniem.
Polecane wino: Cream Sherry, Vin Santo, Port, Wino Porto, Moscato Dasti, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce
Ciasto z kremem kokosowym można łączyć z kremowym sherry, Vin Santo i porto. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "