Ciasto czekoladowo-karmelowe ombre

Ciasto czekoladowo-karmelowe ombre
Przepis ciasto czekoladowo-karmelowe ombre można zrobić w mniej więcej 1 godzinę i 55 minut. Ten przepis służy 12 i kosztuje $2.1 za porcję. Ten deser ma 994 kalorie, 14g białka, oraz 62 g tłuszczu na porcję. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odebrać bardzo masło, czekolada, pot jogurt naturalny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 42760 smakoszy i kucharzy. Z łyżeczką wynik 37%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Różowy Tort Ombre, Fioletowy Tort Ombre, oraz Tort Mandarynkowy Ombre dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Smarujemy i liniujemy 2 x 20cm puszki do kanapek z pergaminem do pieczenia. W przypadku gąbek waniliowo-czekoladowych wymieszaj wszystkie składniki, oprócz kakao, wraz z elektryczną trzepaczką. Zeskrobać połowę mieszanki do drugiej miski i whizz w kakao.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
3
Zeskrobać do puszek i piec przez 20-25 minut, aż szpikulec włożony wyjdzie czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
4
Powtórz Krok 1 dla gąbek Caramel & caramel-choc, ponownie pozostawiając kakao z pierwszego mieszania, następnie dzieląc mieszankę na pół i mieszając kakao w jedną porcję. Gotuj jak wyżej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
5
Podczas gdy gąbki chłodzą, rozpuść ciemną i mleczną czekoladę w misce na patelni z ledwo gotującą się wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada MlecznaCzekolada Mleczna
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Zdjąć z ognia, wymieszać z kremem i ostudzić lub schłodzić do rozsmarowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
7
Gdy gąbki będą chłodne, rozprowadź jedną trzecią karmelu na gąbce waniliowej i polej gąbką karmelową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
8
Rozłóż kolejną trzecią karmelu i wierzch z biszkoptem Karmel-choc, następnie ostatnią trzecią karmelu i wierzch z biszkoptem czekoladowym (nie panikuj, jeśli wymieszasz warstwy, ciasto będzie nadal wyglądać świetnie po przecięciu).
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
9
Rozłóż polewę czekoladową na całym cieście, aby służyć. Będzie przechowywać w chłodnym miejscu w hermetycznym pojemniku do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Ciasto można połączyć ze śmietankowym Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn