Ciasto Czekoladowo-Karmelowe
Stopione ciasto czekoladowo-karmelowe może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisem na deser. Na 100 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 563 kalorie, 5G białka, oraz 28g tłuszczu każdy. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka cukru pudru, masło, cukier granulowany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 18%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Ciasto Czekoladowe Z Nadzieniem Karmelowym, Ciasto czekoladowe z nadzieniem karmelowym, oraz Roztopione Ciasto Czekoladowe.
Instrukcje
W misce ustawionej na patelni z ledwo gotującej się wody (dno miski nie powinno dotykać wody), mieszaj czekoladę, aż się stopi i będzie gładka.
Wyjmij patelnię z ognia, ale pozostaw miskę nad wodą, aby czekolada była ciepła.
Na patelni 3-do 4-ćwiartkowej na średnim ogniu wymieszaj 2 szklanki cukru granulowanego w 1 szklance wody, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do wysokiej i gotować bez mieszania, aż mieszanina będzie głęboki kolor karmelu, 15 do 20 minut. Kiedy cukier zaczyna brązowieć na brzegach patelni, delikatnie obracaj patelnią, aby zapewnić równomierne karmelizowanie mieszaniny.
Zdjąć z ognia i natychmiast dodać śmietanę i masło; ubijać, aż będzie gładka.
Wyjąć 1 szklankę sosu karmelowego i rezerwy.
Czekoladę wyjąć z wody i ubić w żółtkach, a następnie na patelni ubić mieszaninę w karmel.
W misce, z mikserem na dużej prędkości, ubij białka z pozostałymi 2 łyżkami cukru, aż uformują się miękkie szczyty. Złóż jedną trzecią białek do mieszaniny czekoladowej, następnie delikatnie złóż pozostałe białka, aż nie pozostaną smugi. Zeskrobać mieszaninę na 8-calową patelnię z masłem i mąką.
Piec w 325 regularnym lub konwekcyjnym piekarniku, aż Drewniany szaszłyk włożony 2 cale od strony patelni wychodzi czysty, ale środek ciasta jest nadal mokry, 20 do 25 minut.
Schłodzić ciasto na patelni na stojaku przez 5 minut, a następnie uruchomić nóż między ciastem i obręczy patelni. Odwróć ciasto na talerz, a następnie umieść kolejną płytkę na górze i Odwróć, aby obrócić ciasto w pozycji pionowej. Posypać cukrem pudrem i podawać na ciepło (Patrz uwagi) z sosem karmelowym.