Ciasto czekoladowo-Cukiniowe

Ciasto czekoladowo-Cukiniowe
Jedna porcja zawiera 335 kalorii, 6G białka, oraz 16G tłuszczu. Jeśli 61 centów za porcję spada w budżecie, ciasto czekoladowo-Cukiniowe może być super bezmleczne i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka granulek kawy rozpuszczalnej, sól morska, ekstrakt z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj 100% pełnoziarniste Czekoladowe Ciasto Cukiniowe z greckim jogurtem miodowo-czekoladowym Ganache, Zdrowe ciasto czekoladowe z cukinią z lukrem czekoladowym z awokado, oraz Ciasto czekoladowo-śmietankowe z cukinią z polewą czekoladową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° i posmaruj 10-calową patelnię sprężynową masłem lub olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce wymieszać mąkę, kakao w proszku, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól. W robocie kuchennym przetwórz cukier i masło, aż będą kremowe (możesz to zrobić również ręcznie, uzbrojony w solidną szpatułkę).
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
SzpatułkaSzpatułka
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Dodaj wanilię, granulki kawy i jajka, dobrze mieszając między każdym dodatkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawa RozpuszczalnaKawa Rozpuszczalna
WaniliaWanilia
JajkoJajko
4
Rezerwa szklankę mieszanki mąki i dodać resztę do mieszaniny jaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
5
Wymieszać, aż po prostu połączone; ciasto będzie grube.
6
Dodaj cukinię i chipsy czekoladowe do zarezerwowanej mieszanki mąki i wrzucić do herbu. Składamy do ciasta i mieszamy drewnianą łyżką—nie mieszamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe ChipsyCzekoladowe Chipsy
CukiniaCukinia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
7
Wlać do przygotowanego ciasta i wyrównać powierzchnię łopatką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
SzpatułkaSzpatułka
8
Piec przez 40 do 50 minut, aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
9
Przełóż do stojaka do ostygnięcia na 10 minut, uruchom nóż wokół patelni, aby poluzować ciasto, i odkręć boki patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PatelniaPatelnia
10
Przed podaniem ostudzić do temperatury pokojowej.
11
Posypać cukrem cukierniczym, polać roztopioną czekoladą lub udekorować kilkoma plastrami surowej cukinii (nie trzeba ich jednak jeść).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
CzekoladaCzekolada
CukiniaCukinia
GlazuraGlazura
12
Smak
13
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
14
Z czekolady i cukinii by Clotilde Dusoulier Copyright (c) 2007 by Clotilde Dusoulier Published by Broadway Books.Clotilde Dusoulier mieszka w Montmartre. Jej wielokrotnie nagradzany blog, Chocolate & Zucchini, został uruchomiony w 2003 roku.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
CukiniaCukinia
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia4
Magazyn