Ciasto czekoladowo-Cukiniowe
Jedna porcja zawiera 335 kalorii, 6G białka, oraz 16G tłuszczu. Jeśli 61 centów za porcję spada w budżecie, ciasto czekoladowo-Cukiniowe może być super bezmleczne i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka granulek kawy rozpuszczalnej, sól morska, ekstrakt z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj 100% pełnoziarniste Czekoladowe Ciasto Cukiniowe z greckim jogurtem miodowo-czekoladowym Ganache, Zdrowe ciasto czekoladowe z cukinią z lukrem czekoladowym z awokado, oraz Ciasto czekoladowo-śmietankowe z cukinią z polewą czekoladową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° i posmaruj 10-calową patelnię sprężynową masłem lub olejem.
W dużej misce wymieszać mąkę, kakao w proszku, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól. W robocie kuchennym przetwórz cukier i masło, aż będą kremowe (możesz to zrobić również ręcznie, uzbrojony w solidną szpatułkę).
Dodaj wanilię, granulki kawy i jajka, dobrze mieszając między każdym dodatkiem.
Rezerwa szklankę mieszanki mąki i dodać resztę do mieszaniny jaj.
Wymieszać, aż po prostu połączone; ciasto będzie grube.
Dodaj cukinię i chipsy czekoladowe do zarezerwowanej mieszanki mąki i wrzucić do herbu. Składamy do ciasta i mieszamy drewnianą łyżką—nie mieszamy.
Wlać do przygotowanego ciasta i wyrównać powierzchnię łopatką.
Piec przez 40 do 50 minut, aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty.
Przełóż do stojaka do ostygnięcia na 10 minut, uruchom nóż wokół patelni, aby poluzować ciasto, i odkręć boki patelni.
Przed podaniem ostudzić do temperatury pokojowej.
Posypać cukrem cukierniczym, polać roztopioną czekoladą lub udekorować kilkoma plastrami surowej cukinii (nie trzeba ich jednak jeść).
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
Z czekolady i cukinii by Clotilde Dusoulier Copyright (c) 2007 by Clotilde Dusoulier Published by Broadway Books.Clotilde Dusoulier mieszka w Montmartre. Jej wielokrotnie nagradzany blog, Chocolate & Zucchini, został uruchomiony w 2003 roku.