Ciasto czekoladowe z polewą z czekolady mlecznej może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.3 za porcję. Jedna porcja zawiera 683 kalorie, 8G białka, oraz 44g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jeśli masz pod ręką waniliowy, brązowy cukier, cukier cukierniczy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sześciowarstwowe ciasto czekoladowe z nadzieniem z Pianki i polewą czekoladową, (Potajemnie zdrowe) dekadenckie ciasto czekoladowe ze specjalnym polewą czekoladową, oraz 4 warstwowe ciasto czekoladowe Brownie z lukrem z masła orzechowego i czekoladowym Ganache dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść stojak piekarnika w środkowej pozycji i rozgrzej piekarnik do 177°. masło 2 (9 - przez 2-cala) okrągłe patelnie do ciast i dolnej linii każdego z okrągłym pergaminem lub papierem woskowym. Papier maślany i kurz patelnie z mąką, wybijając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Woskowany
Piekarnik
2
Mąkę, kakao, sodę oczyszczoną i sól przesiać do małej miseczki. Ubij razem masło i cukry w dużej misce za pomocą miksera elektrycznego ze średnią prędkością do lekkiego i puszystego, 3 do 4 minut w mikserze stojącym lub 4 do 5 minut z ręcznym.
Dodawać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko
4
Dodaj czekoladę i wanilię i beat aż tylko połączone. Zmniejsz prędkość do niskiej i dodaj mieszankę mąki i maślankę na przemian w 3 partiach, zaczynając i kończąc mieszanką mąki i mieszając, aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maślanka
Czekolada
Wanilia
Mąka Uniwersalna
5
Podzielić ciasto między patelnie ciasto, rozłożenie równomiernie, i piec, aż Drewniany pick lub szaszłyk włożony w środku każdej warstwy ciasta wychodzi czysty, 25 do 35 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Szaszłyki
6
Fajne warstwy ciasta w patelniach na stojakach 10 minut. Uruchom cienki nóż wokół krawędzi każdej warstwy, a następnie odwróć na stojaki. Oderwać papier i całkowicie ostudzić warstwy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
1
Podgrzać mleko w 1-do 1 1/2-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu do gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
W misce ubij żółtka, mąkę, 1/3 szklanki cukru cukierniczego i szczyptę soli, a następnie dodaj gorące mleko w strumieniu, ubijając.
Przelać krem do rondla i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanym ogniu, ubijając. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, ubijając, 2 minuty (mieszanina będzie bardzo gęsta), a następnie przenieść do dużej miski. Powierzchnię kremu przykryć masłem z papieru woskowego i całkowicie ostudzić, około 45 minut.
Dodać wanilię i pozostały cukierników kubek cukru do kremu i ubić oczyszczonych ubijaków z umiarkowaną prędkością, aż dobrze połączone, następnie zwiększyć prędkość do średniej-wysokiej i ubić w maśle, 2 łyżki na raz, aż gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Budyń
Wanilia
Masło
5
Dodaj czekoladki i ubijaj, aż dobrze się połączą.
1
Połowę każdej warstwy ciasta poziomo za pomocą długiego ząbkowanego noża.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Ząbkowany
2
Ciasto warstwowe, za pomocą heaping 1/2 szklanki lukier między każdą warstwą, a następnie mróz góry i boki z pozostałą lukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukier
1
* Warstwy ciasta można wykonać (ale nie zmniejszyć o połowę) 1 dzień wcześniej i przechowywać, dobrze zapakowane w folię, w temperaturze pokojowej.* Lukier można zrobić 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej (nie używać kuchenki mikrofalowej) i pokonać mikserem elektrycznym Przed użyciem.