Zapiekane przegrzebki ze świeżym Linguine i serem Romano
Zapiekane przegrzebki ze świeżym Linguine i serem Romano to Wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 355 kalorii, 12g białka, oraz 10 g tłuszczu. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka pieprzu, linguine, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Zapiekane przegrzebki ze świeżym Linguine i serem Romano, Zapiekane przegrzebki na Linguine z sosem pomidorowym, oraz Zapiekane przegrzebki na Linguine z sosem pomidorowo-śmietanowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Odcedzić makaron w durszlaku nad miską, rezerwując 2 łyżki wody makaronu.
Połączyć makaron, zarezerwowane 2 łyżki wody makaronu, 1/4 szklanki sera, 1 łyżka oleju, posiekanej bazylii i pieprzu w dużej misce; wrzucić dobrze.
Rozgrzać pozostały 1 łyżkę oleju w dużej żeliwnej patelni na dużym ogniu.
Posypać soli równomiernie przegrzebki; dodać przegrzebki do patelni. Gotować 1 minutę z każdej strony lub na złoty kolor.
Umieść 1 szklankę mieszanki makaronu na każdym z 4 talerzy; top każdej porcji z około 3 przegrzebki i 1 1/2 łyżeczki pozostały ser.
Podawać z cytrynowymi klinami.