Ciasto Czekoladowe Z Podwójnymi Orzechami

Ciasto Czekoladowe Z Podwójnymi Orzechami
Double-Nut zalane ciasto czekoladowe może być tylko deser szukasz. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 35 porcji z 336 kalorii, 6G białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 56 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka sody oczyszczonej, jajka, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ciasto Czekoladowe Z Podwójnymi Orzechami, Słony Karmel Oblany Podwójną Czekoladą Bochenek Ciasto, oraz Tort Migdałowy Zalany Rumem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Smar 3 (8") okrągłe cakepany; dno linii papierem woskowym. Tłuszcz i mąka papier woskowy i boki patelni; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
2
Ubij masło na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będzie kremowe; stopniowo dodawaj brązowy cukier, dobrze ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
3
Dodać jajka, po jednym na raz, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
4
Połącz wodę z octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
WodaWoda
5
Połączyć mąkę, sodę oczyszczoną i sól; dodać do mieszaniny masła na przemian z mieszaniną wody, zaczynając i kończąc mieszaniną mąki. Beat z małą prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu. Wymieszać posiekane orzechy laskowe i wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
WaniliaWanilia
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
SólSól
6
Wlać jedną trzecią ciasta do każdej z 2 przygotowanych patelni. Złożyć kakao do pozostałego ciasta; wlać ciasto czekoladowe do trzeciej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Piec w temperaturze 350 przez 19 do 21 minut lub aż drewniany kilof wstawiony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach na stojakach z drutu 10 minut; wyjąć z patelni. Odkleić papier woskowy natychmiast po odwróceniu. Chłodzić całkowicie na stojakach z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
PiekarnikPiekarnik
8
Nałóż Likier na warstwy ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LikierLikier
9
Ułożyć 1 białą warstwę ciasta, od góry do dołu, na talerzu; rozprowadzić jedną trzecią polewy czekoladowej na wierzchu (nie zamrażać boków). Wierzchu warstwą ciasta czekoladowego; rozprowadzić jedną trzecią polewy czekoladowej na warstwie czekolady (nie zamrażać boków). Wierzch z pozostałą białą warstwą i pozostałą polewą czekoladową (nie zamrażać stron).
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorący Sos KrówkowyGorący Sos Krówkowy
CzekoladaCzekolada
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
10
Dekorować, w razie potrzeby. Pozostawić ciasto do Ustawienia na kilka godzin przed krojeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W56 m.
Porcje35
Ocena Zdrowia8
Magazyn