Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasta czekoladowego z lukrem karmelowo-mlecznym. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 1029 kalorii, 11g białka, oraz 63g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz importowaną czekoladę mleczną, cukier, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Z łyżeczką wynik 32%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Babeczki karmelowe z polewą z mlecznej czekolady, Ciasto czekoladowe z polewą z mlecznej czekolady, oraz Ciasto czekoladowe z mleczno-czekoladowym Crunch i sosem karmelowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Spryskaj trzy patelnie o średnicy 9 cali z wysokimi bokami 1 1/2 cala sprayem zapobiegającym przywieraniu. Dno garnków z pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Piekarnik
2
W średniej misce ubić mąkę i kolejne 4 składniki. Za pomocą miksera elektrycznego, beat brązowy cukier i masło w dużej misce, aż puszyste, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Masło
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
3
Dodawać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Beat in vanilla. Ubić w suchych składnikach w 3 dodatkach na przemian z maślanką w 2 dodatkach. Ubić w 1/2 szklanki letniej wody. Wymieszać z czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe Chipsy
Maślanka
Wanilia
Woda
Jajko
4
Podziel ciasto między przygotowane patelnie (około 2 1/3 szklanek na każdą). Gładkie szczyty.
5
Piec ciasta, aż tester włożony do środka ciasta wyjdzie czysty, około 22 minut. Całkowicie schłodzić w patelniach na stojakach. Odwróć ciasta na tekturowe krążki o średnicy 9 cali lub dno patelni (ciasta są delikatne). Odklej pergamin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Forma Tarta
1
Połącz mleczną czekoladę i słodko-gorzką czekoladę w dużej misce. Wymieszaj cukier i 1/2 szklanki wody w średnim rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Gotuj bez mieszania, aż syrop będzie miał głęboki bursztynowy kolor, od czasu do czasu szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciasta i wirującą patelnią, około 10 minut. Ostrożnie i powoli dodawać śmietanę do ubijania (mieszanina będzie energicznie bąbelkować). Mieszaj na małym ogniu, aż twarde kawałki karmelu rozpuszczą się i mieszanina będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodko-gorzka Czekolada
Czekolada Mleczna
Krem Do Bicia
Karmelowe Bitki
Cukier
Syrop
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
Patelnia Z Sosem
Cukierki Peachie-o
Patelnia
2
Wlać karmel na czekoladę; odstawić na 1 minutę, aby czekolada zmiękła, następnie ubijać, aż czekolada się rozpuści i będzie gładka. Schłodzić lukier czekoladowo-karmelowy, aż do całkowitego ostygnięcia, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Lukier
Karmel
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
3
Odstawić na 1 godzinę w temperaturze pokojowej przed kontynuowaniem.
4
Za pomocą miksera elektrycznego, pokonać lukier tylko do koloru przypomina czekoladę mleczną i lukier jest łatwo smarować, o 1 minutę (nie przegotować lub lukier stanie się sztywny i ziarnisty). W razie potrzeby, aby skorygować ziarnistość, Ustaw miskę z lukrem na rondlu z gotującej się wody przez 10 sekund, ubijając tylko do momentu, gdy lukier będzie gładki i można go smarować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada Mleczna
Lukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Trzepaczka
Patelnia Z Sosem
Cukierki Peachie-o
5
Umieść 1 warstwę ciasta na talerzu, płaską stroną do góry.
6
Rozprowadzić 1 szklankę lukier równomiernie na górze. Wierzch drugą warstwą ciasta, płaską stroną do góry, lekko naciskając, aby przylegać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukier
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
7
Rozłóż 1 szklankę lukier na górze. Wierzch trzecią warstwą ciasta, zaokrąglony bok do góry, lekko dociskając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukier
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
8
Rozłóż pozostały lukier na wierzchu i bokach ciasta, wirując dekoracyjnie. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przykryć kopułą ciasta i przechowywać w temperaturze pokojowej.)