Ciasto czekoladowe z lukrem karmelowo-mlecznym

Ciasto czekoladowe z lukrem karmelowo-mlecznym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasta czekoladowego z lukrem karmelowo-mlecznym. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 1029 kalorii, 11g białka, oraz 63g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz importowaną czekoladę mleczną, cukier, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Z łyżeczką wynik 32%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Babeczki karmelowe z polewą z mlecznej czekolady, Ciasto czekoladowe z polewą z mlecznej czekolady, oraz Ciasto czekoladowe z mleczno-czekoladowym Crunch i sosem karmelowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Spryskaj trzy patelnie o średnicy 9 cali z wysokimi bokami 1 1/2 cala sprayem zapobiegającym przywieraniu. Dno garnków z pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
W średniej misce ubić mąkę i kolejne 4 składniki. Za pomocą miksera elektrycznego, beat brązowy cukier i masło w dużej misce, aż puszyste, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dodawać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Beat in vanilla. Ubić w suchych składnikach w 3 dodatkach na przemian z maślanką w 2 dodatkach. Ubić w 1/2 szklanki letniej wody. Wymieszać z czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe ChipsyCzekoladowe Chipsy
MaślankaMaślanka
WaniliaWanilia
WodaWoda
JajkoJajko
4
Podziel ciasto między przygotowane patelnie (około 2 1/3 szklanek na każdą). Gładkie szczyty.
5
Piec ciasta, aż tester włożony do środka ciasta wyjdzie czysty, około 22 minut. Całkowicie schłodzić w patelniach na stojakach. Odwróć ciasta na tekturowe krążki o średnicy 9 cali lub dno patelni (ciasta są delikatne). Odklej pergamin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Forma TartaForma Tarta
1
Połącz mleczną czekoladę i słodko-gorzką czekoladę w dużej misce. Wymieszaj cukier i 1/2 szklanki wody w średnim rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Gotuj bez mieszania, aż syrop będzie miał głęboki bursztynowy kolor, od czasu do czasu szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciasta i wirującą patelnią, około 10 minut. Ostrożnie i powoli dodawać śmietanę do ubijania (mieszanina będzie energicznie bąbelkować). Mieszaj na małym ogniu, aż twarde kawałki karmelu rozpuszczą się i mieszanina będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodko-gorzka CzekoladaSłodko-gorzka Czekolada
Czekolada MlecznaCzekolada Mleczna
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
Karmelowe BitkiKarmelowe Bitki
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PatelniaPatelnia
2
Wlać karmel na czekoladę; odstawić na 1 minutę, aby czekolada zmiękła, następnie ubijać, aż czekolada się rozpuści i będzie gładka. Schłodzić lukier czekoladowo-karmelowy, aż do całkowitego ostygnięcia, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
LukierLukier
KarmelKarmel
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Odstawić na 1 godzinę w temperaturze pokojowej przed kontynuowaniem.
4
Za pomocą miksera elektrycznego, pokonać lukier tylko do koloru przypomina czekoladę mleczną i lukier jest łatwo smarować, o 1 minutę (nie przegotować lub lukier stanie się sztywny i ziarnisty). W razie potrzeby, aby skorygować ziarnistość, Ustaw miskę z lukrem na rondlu z gotującej się wody przez 10 sekund, ubijając tylko do momentu, gdy lukier będzie gładki i można go smarować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada MlecznaCzekolada Mleczna
LukierLukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Umieść 1 warstwę ciasta na talerzu, płaską stroną do góry.
6
Rozprowadzić 1 szklankę lukier równomiernie na górze. Wierzch drugą warstwą ciasta, płaską stroną do góry, lekko naciskając, aby przylegać.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
7
Rozłóż 1 szklankę lukier na górze. Wierzch trzecią warstwą ciasta, zaokrąglony bok do góry, lekko dociskając.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
8
Rozłóż pozostały lukier na wierzchu i bokach ciasta, wirując dekoracyjnie. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przykryć kopułą ciasta i przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn