Tort ze słodkiej mąki kukurydzianej z jagodami i śmietaną
Słodkie ciasto kukurydziane z jagodami i śmietaną może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 308 kalorii, 7G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz drobno zmieloną mąkę kukurydzianą, maślankę, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciasto cytrynowo-kukurydziane z jagodami i śmietaną, Placki z mąki kukurydzianej Piñon z jagodami i kremem limonkowym, oraz Letnie jagody z kremem ze słodkiego wina dla podobnych receptur.
Instrukcje
* 3/4 szklanki maślanki * 2 łyżki suchych drożdży * 1 szklanka drobno zmielonej mąki kukurydzianej (zagruntuj ją w maszynce, aby uzyskać delikatną konsystencję) * 1-½ szklanki mąki uniwersalnej * 1 szklanka cukru, plus 3 łyżki śmietany i więcej do posypania * 2 duże, ubite jajka * starta skórka z 1 cytryny * 1 szklanka ciężkiej śmietany * 1 kufel świeżego ciasta z czarnuszki z jagodami i śmietaną
Obficie masło 10-calowy, 2 kawałek angel food Cake pan. Zestaw aside.In dużą miskę do mieszania, ubić razem mleko i drożdże. Stopniowo ubić mąkę kukurydzianą, mąkę, cukier, jajka i skórkę z cytryny.
Ubijać, aż składniki będą dobrze wymieszane. Ciasto przełożyć na przygotowaną patelnię. Będzie dość gruba.
Niech przygotowana patelnia odpocznie przez 30 minut, podczas gdy piekarnik nagrzewa piekarnik do 177°.
Umyć wierzch ciasta dużą ilością wody i posypać wierzch ciasta obficie cukrem.
Piec przez 40 minut, aż lekko zbrązowieje na wierzchu.
Niech ciasto ostygnie całkowicie, a następnie przekręcić go z patelni.
Podawać z lekko osłodzoną bitą śmietaną i jagodami.