Ciasto czekoladowe z lukrem anielskim

Ciasto czekoladowe z lukrem anielskim
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc daj czekoladowe ciasto krówkowe z lukrem Anioła spróbować. Jedna porcja zawiera 849 kalorii, 9g białka, oraz 39g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.63 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 111 smakoszy i kucharzy. Mieszanka czekolady, jajka, białka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ciasto czekoladowe z lukrem anielskim, Ciasto Czekoladowe Angel Food Z Polewą Marshmallow, oraz Angel Food Cake z polewą czekoladowo-orzechową.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzać do 160C / wentylator 140C / gaz 4 i nasmarować i wyłożyć głęboką, okrągłą puszkę na ciasto o średnicy 20cm. Whizz czekolady w maszynce, aż okruchy. Przełóż mąkę, cukier, kakao, olej, 150 ml śmietany, jajka, wanilię i 150 ml wody do największej miski do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Likier OrzechowyLikier Orzechowy
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Ubijaj elektryczną trzepaczką do uzyskania gładkiej masy, a następnie szybko mieszaj 150 g rozgrzanych kawałków czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
3
Zeskrobać do puszki i piec na środkowej półce przez 1 godz. 20-1 godz. 30 min., lub do momentu, gdy szpikulec włożony do środka wyjdzie czysty. Chłodny w puszce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
4
Podczas pieczenia ciasta, zrobić lukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Galaretka PomarańczowaGalaretka Pomarańczowa
5
W małym rondelku połącz pozostałe kawałki czekolady i śmietanę z 2 łyżkami miękkiego brązowego cukru i podgrzewaj, mieszając, aż czekolada się rozpuści i uzyskasz gładki lukier. Pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Pakiet Milk DudsPakiet Milk Duds
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Galaretka PomarańczowaGalaretka Pomarańczowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
6
Gdy ciasto jest chłodne, pokroić go na 3 równe warstwy.
7
Rozprowadzić 2 warstwy polewą czekoladową.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Galaretka PomarańczowaGalaretka Pomarańczowa
8
Aby zrobić lukier anielski, umieść cukier, wanilię i płynną glukozę na patelni ze 125 ml wody. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż cukier stopi się i syrop staje się jasne. Zdejmij ogrzewanie. W międzyczasie ubijaj białka, aż staną się sztywne, a następnie kontynuuj ubijanie, stopniowo wlewając gorący syrop cukrowy stałym strumieniem, aż mieszanina będzie puszysta i wystarczająco gęsta, aby się rozprowadzić, co może potrwać kilka minut, gdy mieszanina ostygnie. Ubij w cukrze pudrze. Pracuj szybko i rozłóż troszeczkę na każdej pokrytej czekoladą warstwie. Zmontować ciasto i zawirować pozostałą lukier na całym torcie.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
Eliksir GrEliksir Gr
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
Syrop GlukozowySyrop Glukozowy
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje na ciasto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia5
Magazyn